Lovitură împotriva mafiei drogurilor! Captură uriașă de cocaină în Germania. La ce valoare este estimată

1 săptămână in urmă 23

 Arhiva Cocaina FOTO: Arhiva

Biroul de Stat al Poliției Criminale (LKA) a confiscat 700 de kilograme de cocaină în valoare de peste 150 de milioane de euro în districtul Saxonia Centrală, informează Bild. Pachetele de droguri fuseseră disimulate într un transport de trestie de zahăr către o companie alimentară. 

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 23:32

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Autoritățile landului Saxonia au fost alertate de un angajat al companiei, care a sesizat „încărcătura ciudată”. Grupul Comun de Investigare a Drogurilor a intervenit și a confiscat un total de 600 de pachete pline cu cocaină, cu o greutate totală de peste 700 de kilograme. 

Acesta este cel mai mare captură de cocaină din istorie. Valoare estimată este peste 150 de milioane de euro”, a confirmat purtătorul de cuvânt al LKA, Tom Bernhardt. Încă nu este clar cine deținea drogurile și de unde provin. Parchetul face cercetări și în ceea ce privește compania alimentară. „Securizarea unor cantități atât de mari are un impact semnificativ asupra întregii piețe europene de narcotice.

Obiectivul principal al investigației este clarificarea contextului, a rutelor de livrare și a conexiunilor generale”, a explicat șefa LKA, Sonja Penzel. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă