Lovitură grea pentru campania europeană de vaccinare anti-Covid. AstraZeneca a anunţat că livrările de vaccin vor fi mai mici, din cauza unei erori de producție

1 lună in urmă 1

Campania europeană de vaccinare COVID-19 a primit o nouă lovitură vineri, când AstraZeneca a anunţat că livrările inițiale în regiune vor fi mai mici decât volumele vizate, din cauza unei erori de producție.

AstraZeneca informează că are probleme cu producţia şi că livrările anunţate de vaccin anti-Covid vor fi mai mici

Profimedia Images / Imagini de arhivă

Vaccinuri mai puţine, din cauza unei erori de producţie

"Volumele inițiale vor fi mai mici decât s-au anticipat inițial din cauza randamentelor reduse la un loc de producție din cadrul lanțului nostru european de aprovizionare", a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-o declarație scrisă, refuzând să ofere detalii.

Anunţul este îngrijorător pentru campania europeană de imunizare care a fost deja îngreunată de o deficiență temporară în lanțul de aprovizionare al dezvoltatorilor de vaccinuri Pfizer și BioNTech, care reorganizează o locaţie din Belgia pentru a crește producția.

Comisia UE a declarat că Astra a informat consiliul de conducere pentru vaccinarea în UE cu privire la o modificare a programului său de livrare și Comisia lucrează pentru a afla mai multe informaţii.

În timp ce produsul BioNTech, precum și un vaccin produs de firma de biotehnologie americană Moderna, au fost deja lansate după obținerea autorizației de reglementare, o decizie UE privind aprobarea de reglementare a compusului Astra este așteptată până la sfârșitul lunii ianuarie.

UE a încheiat un acord pentru achiziționarea a cel puțin 300 de milioane de doze de la Astra, cu o opțiune pentru încă 100 de milioane, parte a angajamentelor globale ale companiei de a furniza mai mult de 3 miliarde de doze.

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, a avertizat AstraZeneca că orice întârziere va fi „absolut inacceptabilă”.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că el și omologii săi din Danemarca și Grecia vor face presiuni asupra Agenției Europene pentru Medicamente pentru a aproba rapid vaccinul AstraZeneca. Statele baltice și Republica Cehă s-au alăturat acestui efort.

vaccinare covid astrazeneca livrari vaccin intarzieri
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă