Lovitură de teatru! Sebastian Colțescu a scăpat de acuzațiile de rasism, dar nu și de UEFA! Ce a decis forul continental în cazul românului

2 săptămâni in urmă 15

Sebastian Colțescu a scăpat de acuzațiile de rasism, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate. Cu toate acestea, UEFA a deschis proceduri disciplinare în cazul acestuia și al lui Octavian Șovre.

UEFA a decis că Sebastian Colțescu nu a fost rasist în scandalul de toamna trecută, atunci când l-a identificat pe Pierre Webo, într-un dialog cu centralul Ovidiu Hațegan, cu expresiile „ăla negru” și „negrul ăla”. ProSport a prezentat în exclusivitate raportul forului continental.

Arbitrul român care a intrat în conflict cu banca tehnică a celor de la Istanbul Bațakșehir la meciul cu PSG, din Liga Campionilor, a oferit o primă reacție după decizia UEFA.

Lovitură de teatru! Sebastian Colțescu a scăpat de acuzațiile de rasism, dar nu și de UEFA! Ce a decis forul continental în cazul românului

„Când se face dreptate, aduce bucurie celor drepți și teroare celor care fac rău”, a scris Sebastian Colțescu, în limba engleză, pe contul de Instagram.

Cu toate acestea, Sebastian Colțescu nu scapă de UEFA, deși forul de la Nyon l-a „iertat” de acuzațiile de rasism.

UEFA a deschis proceduri împotriva lui Sebastian Colţescu şi a lui Octavian Şovre a anunţat, joi, forul european pe site-ul său oficial, conform Agerpres.ro

„În urma unei anchete desfăşurată de un inspector al Comisiei UEFA de Etică şi Disciplină, în legătură cu evenimentele care au dus la suspendarea meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, din Liga Campionilor, pe 8 decembrie 2020, au fost deschise proceduri împotriva d-lui Sebastian Constantin Colţescu şi a d-lui Octavian Şovre pentru o potenţială violare a articolului 11 din Regulamentul Disciplinar al UEFA”, se arată în comunicat.

UEFA precizează că mai multe informaţii despre acest caz vor fi disponibil după ce Comisia de Etică şi Disciplină va lua o decizie.

Articolul 11 din Regulamentul Disciplinar al UEFA se referă la Principii generale de conduită. Astfel, „asociaţiile membre şi cluburilor, precum şi jucătorii, oficialii şi membrii, toate persoanele desemnate de UEFA să exercite o funcţie trebuie să respecte Legile Jocului, precum şi Statutele UEFA, regulamentele, directivele şi deciziile şi să se spună principiilor de conduită etică, loialitate, integritate şi sportivitate”.

Articolul indică şi 10 cazuri care reprezintă încălcări ale acestor principii, între acestea aflându-se:

„cei a căror conduită este insultătoare sau care violează regulile de bază ale unei conduite decente” (b),

„cei a căror conduită aduce atingere imaginii fotbalului, în general, şi imaginii UEFA, în particular” (d),

„cei care nu urmează instrucţiunile date de oficialii meciului” (f),

„cei care sunt vinovaţi de întreruperea sau abandonarea unui meci sau este responsabil pentru întrerupere sau abandonare” (i).

Articolul precizează că încălcarea celor 10 paragrafe ale articolului se pedepsesc disciplinar.

Reacție promptă a presei internaționale după decizia UEFA

Presa internațională a reacționat promt după decizia UEFA în cazul de presupus rasism în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu și secundul echipei din Turcia, Pierre Webo.

„Potrivit presei române, Sebastian Colțescu nu va fi pedepsit în cazul de rasism împotriva lui Pierre Webo”, scriu cei de la Sabah.

„Sebastian Coltescu, în centrul scandalului PSG-Basaksehir, este de așteptat să scape de sancțiuni. Ancheta disciplinară a UEFA a exclus teza rasistă”, scriu și cei de la RMC Sport.

„Fără discriminare, Colțescu nu este rasist”, a scris și prestigiosul cotidian Gazzetta dello Sport.

The post Lovitură de teatru! Sebastian Colțescu a scăpat de acuzațiile de rasism, dar nu și de UEFA! Ce a decis forul continental în cazul românului appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă