Lovitură de teatru în scandalul de rasism din La Liga! Nu Juan Cala ar fi fost cel care l-a insultat pe Diakhaby

1 lună in urmă 22

  • Europa League: Arsenal - Slavia Praga, joi, 22:00, Digi Sport 1

  • Europa League: Granada - Manchester United, joi, 22:00, Digi Sport 2

Partida Cadiz - Valencia 2-1, din etapa a 29-a din La Liga, a fost marcată de un scandal de rasism care a ținut prima pagină a publicațiilor sportive din toată lumea. În minutul 30 al jocului, Mouctar Diakhaby, fundașul Valenciei, l-a acuzat pe Juan Cala că l-a jignit cu un apelativ rasist. Totul a degenerat, iar meciul a fost întrerupt pentru aproximativ jumătate de oră.

Javier Tebas, președintele La Liga: "Oricine l-a insultat pe Mouctar Diakhaby avea accent sud-america. Nu a fost Juan Cala"

După câteva zile în care Juan Cala a fost "victima unui linșaj mediatic", așa cum el însuși a declarat, Javier Tebas, președintele La Liga, a făcut o dezvăluire care întoarce la 180 de grade concluziile trase după evenimentele petrecute pe stadionul Ramon de Carranza.

Tebas a recunoscut că La Liga este în posesia unei înregistrări din momentul incidentului și că "cineva spune expresia, dar nu este Cala". El chiar a asigurat că "știe deja cine este, pentru că poți identifica vocea", însă a anunțat că "va exista un raport cu citirea buzelor lui Cala și lucrurile vor fi clarificate", potrivit elcomercio.es.

Președintele La Liga a adăugat că s-a descoperit "că cineva spune expresia despre care se spune că a fost spusă", dar este convins că acele cuvinte nu-i aparțin lui Cala pentru că se distinge "un accent sud-american". Singurii sud-americani din echipa lui Cadiz, prezenți în acel moment pe teren, sunt portarul argentinian Jeremias Ledesma și fundașul stânga din Uruguay, Alfonso Espino.

Etichete: javier tebas , mouctar diakhaby , juan cala , cadiz - valencia , rasism la liga
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă