Lovitură de proporții pentru Ioan Niculae! Patronul Astrei Giurgiu rămâne în închisoare! Decizia e definitivă

1 săptămână in urmă 13

Ioan Niculae (67 de ani), patronul Astrei Giurgiu, a primit o lovitură de proporții din partea Tribunalului Constanța.

Afaceristul spera să iasă din închisoare deoarece a executat deja fracția de o treime (600 de zile) impusă deținuților care au o vârstă care depășește 60 de ani, dar lucrurile nu au stat așa cum se aștepta el.

Ioan Niculae a depus o cerere de liberare condiționată după ce a fost condamnat în luna februarie a anului 2021 la cinci ani de închisoare, însă Tribunalul Constanța a respins-o.

Ioan Niculae rămâne în închisoare

Astfel, Ioan Niculae rămâne în închisoare! Decizia a fost luată după ce procurorii DNA au făcut o contestație asupra deciziei Judecătoriei Medgidia, care aprobase în luna mai cererea formulată de către patronul Astrei Giurgiu de a ieși din spatele gratiilor.

Tribunalul Constanța a refuzat în cursul zilei de marți, 12 octombrie, cererea lui Ioan Niculae, iar hotărârea este una decizivă. În aceste condiții, patronul Astrei Giurgiu va trebui să rămână încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Alba  până la finalul pedepsei.

De ce este acuzat Ioan Niculae

Afaceristul care era administrator al InterAgro a fost condamnat în luna februarie a acestui an, de Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de cumpărare de infleunță, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Conform procurorilor, firma deținută de Ioan Niculae ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce contribuțiile datorate bugetului de stat, iar prejudiciul a fost calculat la peste 11 milioane de lei.

Inițial, Ioan Niculae primise de la Tribunalul București, în noiembrie 2018, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, dar aceasta a fost mărită de Curtea de Apel București în urma admiterii apelului DNA.

The post Lovitură de proporții pentru Ioan Niculae! Patronul Astrei Giurgiu rămâne în închisoare! Decizia e definitivă appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă