Lotul cu probleme al Autostrăzii Sebeș - Turda se deschide traficului în acest an. Unde vor continua lucrările VIDEO

3 săptămâni in urmă 19

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 19:36

73 citiri

Lotul cu probleme al Autostrăzii Sebeș - Turda se deschide traficului în acest an. Unde vor continua lucrările VIDEO

Directorul General CNAIR, Cristian Pistol a verificat lucrările pe șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș - Turda (A10).

"Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, în lungime de 24,25 de km. În funcție de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulația, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeș - Turda (A10). Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili încă 1,5 km pană la nodul Alba Iulia (lot 1) și cca 3 km până nodul Aiud (lot3).

Vreau să reamintesc un aspect extrem de important, din punctul meu de vedere. În urmă cu o lună, când am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, era considerat practic ratat, din cauza întârzierilor și blocajelor. Astăzi putem să vorbim însă despre deschiderea în acest an a acestui lot.

Autostrada Sebeș - Turda (A10) are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda)”, a declarat Pistol, potrivit paginii de pe Facebook a CNAIR.

Acesta a completat că pe o distanță de un km, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor, perioadă în care circulația se va desfășură în ambele sensuri, dar pe o cale.

”Vreau ca împreună cu colegii de la minister să deblocăm toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive. Sunt adeptul muncii in echipa si cred ca doar așa putem obține acele rezultate pe care oamenii le așteaptă de la noi. Vreau să mai adaug doar că în spațiul public apar frecvent discuții legate de infrastructură.

Unele pornesc de la interesul justificat al cetățenilor de a beneficia de o infrastructură rutieră europeană, modernă și sigură, pe când altele au ca scop mascarea incapacității unor Antreprenori. Toată lumea trebuie să înțeleagă că intre cele două planuri trebuie făcută o distincție clară", a completat directorul general al CNAIR. Surse neoficiale susțin că deschiderea traficului se va produce la 1 decembrie 2021.

Date tehnice: A10 Sebeș - Turda - Lotul 2 - 24,25 km - Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) - Aiud (Km 17+000 – Km 41+250)

Valoare: 549.33 mil. lei (fară TVA)

Constructor: Aktor

Contract: Semnat în 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016

Deschidere posibilă: Decembrie 2021

Stadiu fizic: 91,74% la data de 31.10.2021.

Citeste si:

Ce s-a întâmplat cu șoferul filmat în timp ce circula pe contrasens pe autostradă VIDEO

Un autoturism Dacia Logan a fost surprins cu o cameră de bord, în timp ce rula pe contrasens pe A1. Mașina, cu numere de Sibiu, venea dinspre localitatea Loamneș, scrie opiniadesibiu.ro....

 ”Asta este. În acest moment asta este soluţia pentru România”

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, că vineri în şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal se va discuta despre declaraţiile şi atacurile fostului...

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

a1.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă