Londra, plasata in situatie de "incident major" din cauza Covid-19

1 lună in urmă 31

Londra a fost plasata vineri in situatie de "incident major", din cauza cresterii mari a internarilor la spital, care risca sa fie depasite de epidemia covid-19 in cazul in care nu se respecta izolarea, a anuntat primarul Londrei Sadiq Khan, relateaza Reuters.

"Am declarat azi incident major la Londra, pentru ca amenintarea pe care acest virus o reprezinta este pe punctul de a provoca o criza", a anuntat Sadiq Khan.

"There's a real risk... we could run out of beds. Across London, on average 1 out of 30 now has this virus"

London Mayor Sadiq Khan declares "major incident" in London where he says the ambulance service is receiving up to 9,000 calls a dayhttps://t.co/cdN1C7KDKQ pic.twitter.com/fJahr5CH2J

- BBC News (UK) (@BBCNews) January 8, 2021

"Un londonez din 30 are acum covid-19. Daca nu actionam imediat, sistemul nostru de sanatate ar putea fi coplesit, iar si mai multe persoane vor muri", a avertizat el.

"Londonezii continua sa faca sacrificii enorme, iar eu ii implor azi sa ramana acasa, daca nu este absolut necesar sa iasa", a implorat el.

Nivelul incidentei a depasit 1.000 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori in capitala britanica, iar de la 30 decembrie la 6 ianuarie numarul pacientilor spitalizati a crescut cu 27%.

In ultima saptamanna, 477 de morti au fost inregistrate in urma unui diagnostic pozitiv.

Numarul persoanelor spitalizate este cu 35% mai mare decat in aprilie - varful primului val -, iar autoritatile sanitare se tem ca acest numar va continua sa creasca.

O situatie de incident major este definita ca "depasind cadrul operatiunilor obisnuite si susceptibila sa antreneze prejudicii, pagube, perturbari sau riscuri grave la adresa vietii sau starii de bine, serviciilor esentiale, mediului sau securitatii nationale".

Ultimul incident major la Londra a fost declarat in urma incendiului de la Grenfell Tower, soldat cu 72 de morti, in 2017.

CITESTE SI:

Vaccinul AstraZeneca/Oxford urmeaza sa fie autorizat si in Europa. Termenul inaintat de autoritati

Pana uriasa de curent in Romania, fara precedent in ultimii 30 de ani. Cel putin cinci judete sunt afectate


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă