Lombardia: De joi încep vaccinările cu a treia doză pentru cei peste 40 de ani. Creșterea infecțiilor în rândul copiilor cu vârste între 2 și 5 ani este îngrijorătoare

3 săptămâni in urmă 9

Din 18 noiembrie, italienii din Regiunea Lombardia care au peste 40 de ani și care au finalizat vaccinarea anti-Covid de cel puțin 180 de zile, vor putea solicita a treia doză, anunță Corriere della Sera.

Informația a fost comunicată de Guido Bertolaso, consultant regional pentru mediul rural din Lombardia. Vaccinările pentru această grupă de vârstă vor începe, pe 1 decembrie, dar persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani vor putea primi doza de rapel și mai devreme, atâta timp cât au trecut deja șase luni de la ultima administrare.

Un alt punct al programului pentru faza a treia a campaniei este organizarea de centre de vaccinare în stațiile de metrou din Milano și în unele centre comerciale, astfel încât să încurajeze participarea cetățenilor.

Tendința epidemiei

Creșterea infecțiilor în rândul copiilor cu vârste între 2 și 5 ani, care în acest moment nu se pot vaccina încă, este îngrijorătoare, scrie ziarul italian.

Regiunea este pregătită să-i implice în profilaxie, de îndată ce va avea acordul autorităților sanitare. De asemenea, se lucrează pentru creșterea numărului de membri în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, la 73,6 la sută. Pentru această grupă de vârstă, accesul la centrele de vaccinare se face fără programare.

Pe 29 noiembrie este planificată și o inițiativă socială, urmând exemplul a ceea ce s-a făcut în Israel. În cadrul unei transmisiuni în direct pe Facebook, diverși experți vor răspunde îndoielilor cetățenilor cu privire la vaccinare și boala provocată de Covid. Vor vorbi, printre alții, imunologul Alberto Mantovani, specialistul în boli infecțioase Andrea Gori, Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri.

Sursa Foto: Facebook / Domul din Milano

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă