Locuitorii unui oraş din California i-au ameninţat cu armele pe pompierii veniţi să-i evacueze din calea unui incendiu devastator

2 luni in urmă 57

Mii de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta cu incendiile de vegetaţie din California, însă aceştia au de a face cu o provocare în plus, pe lângă flăcările ucigătoare.

Pe lângă flăcările uriaşe, pompierii din California au fost obligaţi să lupte şi cu reticenţele localnicilor

Pe lângă flăcările uriaşe, pompierii din California au fost obligaţi să lupte şi cu reticenţele localnicilor

Profimedia

  • Cei aproape 1.000 de locuitori din Greenville, California, au fost evacuaţi cu mare dificultate.

Pompierii au intervenit pentru a-i evacua pe cei aproximativ 1.000 de locuitori din Greenville, California, din calea incendiului devastator care a distrus aproape trei sferturi din oraş. Totuşi, conform San Francisco CBS Local, mulţi dintre locuitorii celebrului oraş, inaugurat în epoca "goanei după aur", în secolul XIX, nu i-au primit pe pompieri cu braţele deschise.

Ba chiar i-au ameninţat cu arme de foc şi i-au avertizat că nu sunt pregătiţi să-şi lase în urmă agoniseala de o viaţă. Jack Cagle, unul dintre liderii echipelor de intervenţie, a precizat că "am avut, într-adevăr, pompieri ameninţaţi cu armele de oameni care nu doreau să fie evacuaţi. Am luat lucrurile ca atare şi am încercat să găsim cele mai bune soluţii. Nu încercăm să-i învinovăţim pe proprietari. Inimile noastre sunt alături de ei".

Cagle a ţinut să precizeze că "în momentul în care avem de a face cu astfel de situaţii, misiunea este şi mai dificilă pentru noi pentru că trebuie să ne împărţim oamenii. Unii luptă cu flăcările, unii însoţesc localnicii către alte destinaţii, iar unii negociază cu cei care nu vor să fie mutaţi. Înţelegem impactul avut asupra lor, modul în care sunt devastaţi de situaţie. Pentru asta suntem noi aici. Încercăm să oferim cele mai bune soluţii. Este singura noastră intenţie, să oferim cele mai bune soluţii, dar, în cele din urmă, totul se reduce la ameninţările asupra unor vieţi omeneşti, iar noi trebuie să gestionăm aceste situaţii astfel încât să nu exite victime".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă