”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România

2 săptămâni in urmă 12

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 08:17

215 citiri

”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România

Ministerul Transporturilor a decis luni, 27 septembrie, revocarea Marianei Ioniţă de la conducerea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu inginerul Cristian Pistol, consilierul premierului pentru infrastructură.

În funcția de preşedinte al Consiliului de Administraţie sau director general adjunct, a fost numit Bogdan Pascu un apropiat al lui Dan Voiculescu, fost membru în CA şi fost şef al Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, înfiinţat de Guvernul Dăncilă.

Bogdan Pascu a fost vicepremier în Guvernul Tăriceanu, din partea PC, iar în ultimii 6 ani a condus compania de proiectare Consitrans. Aceasta având numeroase contracte cu Compania de Administrare a Infrastructurii, inclusiv pentru realizarea drumului expres Pitești – Craiova.

În 2006, el a ocupat funcția de vicepremier, din partea Partidului Conservator (PC), condus de către Dan Voiculescu. Totodată, el a mai lucrat în companii conduse de Voiculescu, atunci când a fost angajat la Antena 1 și la Grivco.

Între 2012 și 2013 a lucrat la CNADNR (actualul CNAIR). El a activat în departamentul care se ocupa de implementarea proiectelor cu finanțare externă.

Între 2012 – 2014 a condus Consiliul de Administrație al Autorității Metropolitane de Transport București.

În 2019, Viorica Dăncilă l-a numit șef al Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură, departament pe care ea îl înființase.

Citeste si:

O instituție a plătit peste 1,2 milioane de lei în urma proceselor cu un sindicat. Oamenii au acuzat nerespectarea contractului de muncă

O companie de stat a plătit peste 1.280.000 de lei (peste 260.000 de euro) cheltuieli de judecată, în ultimii 10 ani, în urma proceselor pierdute cu Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, ca...

Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului

Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...

Sursa: Ziare.com

Digi24.ro

DigiSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă