Lockdown pentru o luna in Paris, Nisa si in 16 regiuni ale Frantei. Spitalele sunt pline de cazuri grave de COVID-19

1 lună in urmă 7

Orasele Paris si Nisa dar si mai multe regiuni ale Frantei vor intra din nou in lockdown pentru o perioada de o luna.

Decizia a fost luata in contextul unei cresteri puternice a numarului de cazuri de imbolnavire cu Covid-19 si in urma suprasaturarii spitalelor, a anuntat prim-ministrul Frantei, Jean Castex, joi, conform Euronews, citat de Digi24.ro.

Saisprezece alte regiuni ale Frantei vor intra in lockdown de vineri, in mijlocul unui al treilea val de infectari cu coronavirus, inclusiv regiunea Ile-de-France care include si capitala franceza.

Lockdown-ul presupune limitarea capacitatii liceelor la jumatate si inchiderea tuturor magazinelor neesentiale. Cetatenii francezi din zonele carantinate vor trebui sa aiba semnata o declaratie atunci cand ies din casa si nu au voie sa se departeze de casa la o distanta mai mare de 10 kilometri.

La nivel national, restrictiile de circulatie pe timp de noapte vor incepe de la ora 19. Premierul Castex a subliniat si ca oamenii ar trebui sa lucreze de acasa macar 4 zile din 5.

Situatia s-a inrautatit considerabil in Franta in ultimele saptamani, iar mutatia britanica a virusului reprezinta acum 75% dintre cazuri.

Citeste si:

Ce salariu trebuie sa ai in urmatorii ani pentru a beneficia de o pensie privata de 2.500 de lei pana la 85 de aniCod galben de vant puternic si ninsori in patru judeteRaspunsul lui Vladimir Putin pentru Joe Biden, dupa ce acesta l-a numit "criminal": "Cine zice, ala e!" Acuzatii dure si din partea KremlinuluiTopul reactiilor adverse la cele patru vaccinuri COVID-19 aprobate in Uniunea Europeana. Tabel comparativFostul baron PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit o noua condamnare: Opt ani de inchisoare cu executare pentru finantarea ilegala a fundatiilor Fantasio si Thalia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă