Localurile care încalcă regulile anti-COVID pot fi închise, începând de astăzi, anunță prefectul Capitalei: „Avem cadrul legal”

3 săptămâni in urmă 1


Prefectul Capitalei a anunțat, noi, la DigiFm, că a fost găsită soluția pentru a opri petrecerile din localurile care ignoră reguluile anti-COVID. Alin Stoica a anunțat că a fost găsit cadrul legal astfel încât activitatea să fie suspendată în cazul restaurantelor care sunt amendate în repetate rânduri, fără să mai fie necesară modificarae legii, așa cum declarase ministrul de interne. Prefectul nu a preciza însă care este această prevedere.


Lucian Bode a anunțat luni că va propune modificarea legii privind prevenirea și combaterea efectelor epidemiei COVID pentru suspendarea activităților unui agent economic după ce a avut "una, două, trei sancțiuni". Ministrul a făcut aceste declarații după un alt weekend în care mai multe locuri din București au fost amendate pentru că au organizat evenimente în care nu erau respecte regulile anti-COVID.


Prefectul Capitalei a anunțat, ulterior, și el că pregătește un cadru legal pentru o astfel de măsură. Astăzi, el a anunțat că a fost găsită soluția, astfel că „nu mai așteptăm acea propunere”, întrucât „avem cadrul legal existent”.


„Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadrul legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează”, a explicat Alin Stoica.


Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi. Activitatea de control vizează deja agenții economic despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente

Prefectul Alin Stoica:

Autoritățile urmează să decidă astăzi și noi restricții în București. Printre măsurile propuse pentru aprobare în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență se numără limitarea numărului clienților în magazine, declararea programului de lucru, interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise, precum afterschool-uri, și închiderea locurilor de joacă pentru copii în parcuri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă