Localitatea din România unde doi candidați sunt la egalitate după alegeri. Ce se întâmplă în acest moment

4 luni in urmă 23

Deşi votul pentru alegerile locale 2020 s-a încheiat încă de duminică de la ora 21:00, într-o localitate nu s-a desemnat încă noul primar. Este vorba depre un sat din România, unde doi candidaţi sunt la egalitate. Iată cum se procedează în acest caz!

Doi candidaţi, la egalitate, după alegerile locale

Satul Orţişoara din judeţul Timiş a devenit celebru după ce primii doi clasaţi la alegerile pentru funcţia de primar au obţinut, fiecare, acelaşi număr de voturi – 604. Desigur, cei doi fac parte din partide diferite: Aleodor Sobolu este candidatul din partea Partidului Social Democrat iar Lucian Ivănescu a reprezentat Partidul Mișcarea Populară. În această situaţie, regula spune clar: se va organiza un nou tur de scrutin, peste 14 zile.

Un alt caz aparte este şi cel al secţiei de votare cu peste 1.600 de alegători și cu 0% prezenţă la vot. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Măcăreşti, comuna Prisăcani, din judeţul Iaşi, unde au fost organizate două secţii de votare. Dacă la una dintre acestea prezenţa a fost de 52% dintre cei 508 alegători, în cea de-a doua, din cei 1693 de votanţi, niciunul dintre aceştia nu s-a prezentat la vot. Cum a fost posibil aşa ceva?!

“Sunt toți cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și ulterior și-au stabilit domiciliul aici. Toți figurează la aceeași adresă, care este arondată secției respective. Este o asociație care i-a sprijinit pe aceștia să poată avea domiciliu în Măcărești”, a declarat primarul din Prisăcani.

Edilul a mai spus că inclusiv persoana care i-ar fi luat în spațiu pe ceilalți alegători este tot din Republica Moldova.

 Inquam Photos / Virgil SimonescuLocalitatea din România unde doi candidați sunt la egalitate după alegeri. Ce se întâmplă în acest moment Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Prezența la vot – alegeri locale 2020

Deşi ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, iar autorităţile se aşteptau la o prezenţă mai mică decât în ceilalţi ani, iată că românii au ieşit la vot într-un număr mare. Mai exact, 8,4 dintre cetăţenii României şi-au exercitat dreptul la vot, până la ora 21:00, când urnele s-au închis.

Asta înseamnă 46% din populaţia ţării. În ceea ce priveşte Capitala, doar 36,92% dintre bucureşteni au pus ştampila pe buletinele de vot pe 27 septembrie.

The post Localitatea din România unde doi candidați sunt la egalitate după alegeri. Ce se întâmplă în acest moment appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă