Liviu Dragnea va fi judecat în continuare de Tribunalul București pentru vizita în SUA. Crerea de strămutare a fostului lider PSD, respinsă

3 săptămâni in urmă 21

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 16:23

0 citiri

Dosarul vizitei în SUA a lui Liviu Dragnea rămâne să se judece la Tribunalul București, după ce Curtea de Apel a respins cererea de strămutare formulată de fostul lider PSD.

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Dragnea Liviu Nicolae, de strămutare a cauzei care face obiectul dosarului nr. 14451/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului București(…). Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 04.11.2021”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel București CAB.

Judecătorul Aurel Găitan de la CAB a anunțat, luni după-amiază, că se va pronunța pe data de 4 noiembrie cu privire la cererea de strămutare formulată de Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD voia să repete figura care i-a adus eliberarea înainte de termen când, pentru aceleși motive, a solicitat strămutarea dosarului de liberare condiționată. Atunci, Liviu Dragnea a obținut câștig de cauză la CAB, decizia TB a fost desființată, iar procesul a ajuns la Tribunalul Giurgiu, unde magistrații l-au eliberat.

El a susținut atunci – iar judecătorii de la CAB i-au dat dreptate – că magistrații de la Tribunalul București n-ar fi imparțiali, deoarece în 2017 au semnat o petiție împotiva modificării Legilor Justiției, pe vremea când Dragnea era șeful partidului aflat la guvernare, iar artizanul modificărilor era Tudorel Toader (ministru al Justițieidin partea ALDE).

Acum, Liviu Dragnea cerea strămutarea Dosarului vizitei în SUA pe aceleași considerente.

Acuzațiile DNA pentru vizita lui Dragnea în SUA

„În perioada ianuarie 2017 - mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în:

  • Asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfăşurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare.
  • Asigurarea, cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte.

„Banii respectivi ar fi fost plătiţi, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice şi conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie arată că Liviu Dragnea a mai acceptat de la acelaşi om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai - iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalţi oficiali din SUA.

În acest context, Dragnea ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influenţa reală pe care o avea faţă de prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului României, promiţându-i că îi va determina pe aceştia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar şi al intelligence, pe care respectivul le avea în România.

Citeste si:

Piedone scapă de o acuzație deosebit de gravă în Dosarul Colectiv. Noua încadrare juridică stabilită de judecători

Inculpații cu statut de funcționar public din Dosarul Colectiv - printre care se numără primarul Cristian Popescu Piedone și foștii lui subordonați de la Primăria Sectorului 4 s-au ales...

Ce dosare îi vor da bătăi de cap lui Liviu Dragnea după eliberarea din pușcărie

Dosarul vizitei lui Liviu Dragnea la învestirea lui Donald Trump și Dosarul Tel Drum sunt cele două cauze penale care-i vor da bătăi de cap fostului lider PSD, după eliberarea condiționată....

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă