Liviu Dragnea, despre partidul, fondat de Codrin Ștefănescu: „Îl voi sprijini cu toată experiența mea”

1 lună in urmă 34

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a anunţat, duminică seara, într-o emisiune la Realitatea Plus că susţine partidul Alianța pentru Patrie, formațiunea înființată la inițiativa lui Codrin Ștefănescu. Dragnea a precizat că această formaţiune politică nu va fi naţionalistă, iar principalul obiectiv al său va fi „bunăstarea românilor” .

„Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze”, a declarat Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, duminică seara într-o emisiune la Realitatea Plus.

Fostul președinte al PSD a mai transmis că partidul se numește Alianța Pentru Patrie și că momentan nu poate ocupa nicio funcție în noua formațiune politică.

„Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență. (…)Avem un partid care abia își face platforma. Este bazată pe siguranța alimentară. Toate măsurile de siguranță alimentară au fost stopate. Mica industrie, apoi viză refacerea marii industrii”, a mai subliniat Liviu Dragnea.

Anunţul lui Liviu Dragnea privind crearea unui nou partid este „prea mult”, a declarat joi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. 

„Am discuţii cu toţi foştii preşedinţi ai partidului, mai puţin cu domnul Liviu Dragnea, cu care n-am avut această plăcere. Nici cât timp a fost închis, nici… Cred că cel mai potrivit este Codrin (Ştefănescu – n.r.) să spună dacă îşi fac sau nu partid. (…) Deci ar fi al treilea preşedinte, nu? Că şi Mircea Geoană şi-a făcut partid, şi Victor Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu? Poate reuşeşte”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Fostul lider PSD a fost eliberat din închisoare pe 15 iulie, după ce a stat în spatele gratiilor doi ani și 2 luni. Liviu Dragnea mai este cercetat în alte două dosare – cel privind vizita în SUA, dar și dosarul Teldrum.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă