Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova

3 săptămâni in urmă 8

De Monica Palade.
Publicat: 21.04.2021, 13:07.
Actualizat: 21.04.2021, 13:17

Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat (PSD), a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare

Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

Avizul este consultativ, iar Liviu Dragnea urmează să aștepte decizia finală pe care o va lua instanța.

Informația a fost confirmată de avocata fostului lider social-democrat, Flavia Todosiu, potrivit Mediafax. „Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocata lui Liviu Dragnea.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a depus cererea de eliberare condiţionată în 12 aprilie, iar Judecătoria Sectorului 5 a stabilit termen pentru soluţionare în 27 aprilie.

Dragnea a executat deja două treimi din pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare, una dintre condițiile pentru eliberarea condiționată.

Condamnat la 3 ani și 6 luni

Liviu Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD. Anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Dragnea a primit și o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă