LIVEVIDEO Vlad Voiculescu, conferință de presă în contextul unui nou număr record de pacienți cu Covid-19 la ATI: Din totalul pacienților cu forme critice, mai mult de o treime sunt pacienți intubați

1 lună in urmă 10

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ține duminică, o conferință de presă pe tema epidemiei de coronavirus din România, declarațiile fiind făcute în condițiile în care numărul pacienților cu Covid-19 internați la terapie intensivă a ajuns duminică la un nou nivel record, punând presiune pe secțiile ATI din toată țara.

La conferința de presă programată la ora 15.00 participă şi manageri în cadrul unităţilor sanitare.

Declarațiile lui Vlad Voiculescu:

Îmi pare rău că și aceste sărbători sunt sub auspiciile acestea ale pandemieiVedem că soluțiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puțin asemănătoare și vedem de asemenea că soluțiile nu sunt individuale, ci sunt colectiveAvem astăzi două noi recorduri, care nu sunt menite să ne bucure: primul este cel mai mare număr de infectați și internați cu Covid-19, iar al doilea: cel mai mulți pacienți la ATIAcest val trei nu ar trebui să-l judecăm doar prin prisma cifrelor pe care le vedem, acesta vine peste valurile anterioare, care au lăsat în urmă un număr însemnat de paciențiVedem de asemenea o rată de infectare în creștere, vedem apariția bolii și la pacienți fără comorbidități. Vedem familii întregi care ajung la spital
Vedem de asemenea copii: avem în acest moment 167 de copii internați, din care 16 sunt în secții ATI, doi dintre ei intubațiDin totalul pacienților cu forme critice, mai mult de o treime sunt pacienți intubați, asta spre deosebire de începutul pandemiei, când proporția formelor severe era semnificativ mai redusăCare sunt prioritățile MS în aceste condiții: Unu - s-a vorbit des despre locurile la ATI și s-a tot vorbit despre o cifră la nivel național. Dar vreau să subliniez că transportul pacienților pe distanțe mare este riscant și e o soluție doar în anumite cazuri. Așadar, ar trebui să folosim baza materială și umană acolo unde ea există și efortul nostru merge în aceste zile în special către marile orașeSunt trei măsuri asupra cărora ne-am concentrat. Prima dată am mers către alte spitale, pentru suplimentarea paturilor.

Alte 4.151 cazuri noi de coronavirus au fost raportate duminică, după efectuarea a 21.557 de teste. În ultima zi au fost înregistrate 97 decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.456 de persoane - un nou record.

Ministrul Sănătății, a postat sâmbătă, pe contul său de Facebook, două fotografii, adăugând că ”nu, nu sunt parcări de ambulanțe ci cozi în fața unor spitale care tratează pacienți Covid-19”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă