LIVEVIDEO Valeriu Gheorghiță: Persoanele aflate pe lista de așteptare vor fi notificate o singură dată pentru a se programa la vaccinare, nu de 3 ori / Doar 30% dintre medicii de familie vor să participe la campania de vaccinare

1 lună in urmă 10

Autoritățile au luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de așteptare pentru a se programa la vaccinarea împotriva COVID-19, nu de 3 ori, cum se stabilise inițial, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Decizia a fost luată pentru a accelera rularea persoanelor în vederea programării și a vaccinării, spune Valeriu Gheorghiță. Persoanele care nu se programează în 24 de ore de la primirea notificării au posibilitatea de a se înscrie din nou pe lista de așteptare.

Capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare va crește începând de mâine, promite Valeriu Gheorghiță.

Peste 3.000 de medici de familie din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate - aproximativ 30% - vor participa la campania de vaccinare, adică vor vaccina în cabinetele lor. Procentul este sub așteptări, spune Valeriu Gheorghiță. În cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura lanțul de frig - vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Peste 400.000 de persoane aflate pe listele de așteptare au primit notificare pentru a se programa la vaccinare, iar peste 290.000 s-au programat. Randamentul este de peste 70% pentru programările la toate cele 3 vaccinuri, spune Valeriu Gheorghiță.

2.132.024 de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, dintre care peste 1.220.000 de persoane cu ambele doze, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

148.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați - procentul se apropie de 45% din totalul angajaților din domeniu.

În centrele din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne s-au vaccinat 1,7% din totalul persoanelor vaccinate la nivel național.

Peste 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultima săptămână cu ajutorul echipelor mobile - persoane nedeplasabile, persoane depedente de dializă și persoane fără adăpost.

În ultima săptămână a fost raportat un caz de reacție adversă severă - șoc anafilactic - la vaccinul Moderna și peste 1.000 de reacții ușoare.

România a primit până acum, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 5 milioane de doze de vaccin, dintre care peste 3,3 milioane de doze au fost administrate, iar în stoc se află 1,7 milioane de doze.

Peste 5.000 de doze de vaccin au fost irosite - 1,17% din totalul dozelor utilizate.

În următoarele două luni, în România vor ajunge suficiente doze de vaccin astfel încât la finalul lunii mai, peste 5 milioane de persoane ar putea fi vaccinate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă