LIVEVIDEO Senatorii dezbat moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei

3 săptămâni in urmă 1

Senatul dezbate la această oră moţiunea simplă intitulată "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie". Social-democrații solicită demiterea "imediată" a ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează "blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti", "anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti" şi "vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român".

UPDATE 16.14 Senatorul PSD, Lucian Romașcanu citește în plen textul moțiunii simple.

UPDATE 16.10 Ședința de plen a început. Din totalul celor 136 de senatori, 90 și-au înregistrat prezența. Votul va fi acordat tot marţi, la finalul dezbaterilor, prin vot secret cu bile.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră "un ministru penal", că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că "cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui".

"Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile", încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este "pe deplin justificată şi foarte aşteptată" de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei "nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă