​LiveText Simona Halep vs Caroline Garcia 3-6, 0-2

2 săptămâni in urmă 1

0-2 Garcia a servit deja cinci ași. Un retur lung care îi pune probleme lui Caroline (15-15). Garcia rezistă bine în puncte, Simona nu are ritm (a lipsit o perioadă destul de lungă de pe teren). Ratare surprinzătoare a franțuzoaicei, care se afla într-o poziție foarte bună lângă fileu. Încă un as... Forehand superb, din săritură, al Simonei! Poate fi o lovitură importantă pentru moralul româncei. Simona accelerează la retur, Garcia rămâne în punct după ce mingea lovește banda fileului, dar jucătoarea noastră anticipează bine lobul și închide punctul. Caroline o împinge tot mai mult pe Simona în spatele liniei de fund, românca ratează backhand-ul. Darren Cahill pare îngrijorat. Simona returnează lung, pe linie, slice-ul franțuzoaicei nu prinde terenul. Garcia trimite un serviciu secund bun, Simona ratează returul (și a doua minge de rebreak). Scurtă excelentă din partea Simonei! Caroline schimbă direcția și prinde linia laterală cu reverul. Retur prea puternic al Simonei, mingea a ieșit afară. Backhand în cross câștigător pentru Simona, game-ul se prelungește. Multe lovituri la limită, dar Simona a ratat-o pe ultima. După ce a ratat câteva ocazii bune (trei mingi de break), Simona rămâne în urmă pe tabelă.

0-1 Garcia câștigă cel mai lung schimb al partidei - franțuzoaica demonstrează că este o jucătoare completă - are un arsenal diversificat de lovituri. Dublă greșeală a Simonei Halep (0-30). Simona amortizează superb din apropierea fileului și scapă dintr-o situație dificilă. O lovitură norocoasă a franțuzoaicei. Garcia începe perfect setul secund - break la 15.

Setul I

3-6

Schimb gestionat mult mai bine de Simona - schimbă rapid direcția și Garcia trimite în fileu. Simona încearcă să o paseze în cross pe Garcia (care venea la fileu), dar nu ridică suficient mingea. Serviciu cu foarte mult kick al franțuzoaicei, Simona returnează mult în afara terenului. Al treilea as al partidei pentru Garcia. Vine și al patrulea și setul îi revine lui Caroline Garcia.

3-5 Forehand-ul Simonei aterizează pe linie, Caroline nu mai ajunge la minge (30-0). Serviciu bun, Simona are nevoie de un game câștigat fără probleme. Acest lucru se întâmplă, Garcia va servi însă pentru câștigarea setului.

2-5 Banda fileului este din nou de partea Simonei - a fost un schimb aprig, dar Garcia a comis prima o eroare. Încercarea de schimbare de direcție a franțuzoaicei se oprește în fileu. As pentru Caroline. Simona se întinde după serviciu și Garcia profită de terenul lăsat liber de româncă. Garcia revine la conducerea game-ului. Simona ratează o oportunitate bună de revenire... Garcia a confirmat break-ul.

2-4 Primul punct pierdut de Simona la serviciu - Darren Cahill a confirmat că lovitura Simonei nu a prins terenul. Încă un punct pentru Garcia, franțuzoaica pune presiune la retur. Punct spectaculos câștigat tot de Garcia (3 mingi consecutive de break). Simona a trimis o scurtă bună, dar Caroline s-a deplasat bine și a închis schimbul. Garcia se impune la 0.

Court coverage \uD83D\uDCAF@CaroGarcia | #MiamiOpen pic.twitter.com/bmdCJ1RJv6

— wta (@WTA) March 25, 2021

2-3 Simona se apără din nou pe tot terenul, dar Garcia urcă la fileu și închide punctul cu o scurtă. Halep returnează scurt, Caroline avansează și trimite un smash câștigător. Simona trimite o lovitură aproape de linia de fund, Garcia pierde controlul și punctul. Se joacă bine la serviciu, Simona ratează un retur de forehand în cross.

2-2 Simona are puțin noroc, mingea lovește banda terenului și cade în terenul adversarei. Simona lovește scurt, în cross, din apărare și obține câteva aplauze din partea puținilor spectatori. Serviciu cu mult kick, Garcia ratează returul. Încă un game câștigat la 0 de Simona (Garcia nu a câștigat încă vreun punct la retur).

1-2 Simona returnează bine. Urmează două servicii puternice ale franțuzoaicei, Simona nu are răspuns. Simona încearcă un retur mai agresiv, din interiorul terenului, dar ratează lovitura. Garcia controlează game-ul, punctele au fost scurte, decise de serviciu. Caroline servește cu mult efect și o surprinde pe româncă.

Kicking off her opening match in Miami with a winner \uD83D\uDC4A@Simona_Halep | #MiamiOpen pic.twitter.com/j3rEbDPrTj

— wta (@WTA) March 25, 2021

1-1 Simona câștigă primul punct după ce adversara lovește mingea cu rama. Halep controlează punctele în acest game, Garcia se mulțumește doar să trimită mingea înapoi deocamdată (nu a făcut-o prea bine - 30-0). Chiar dacă a jucat cu serviciul secund, Simona s-a redresat și a închis game-ul în lung de linie. Game alb pentru Simona.

0-1 Meciul a început. Garcia servește prima. Simona se apără bine, dar franțuzoaica a construit frumos punctul. Încă un schimb lung, Caroline a ratat ținta (15-15). Serviciu bun la mediană, Simona returnează în fileu. Backhand-ul româncei se oprește în banda fileului. Un retur lung, Caroline a fost surprinsă. Garcia urcă agresiv la fileu, dar Simona își păstrează calmul și o pasează în lung de linie (40-40). O lovitură moale a Carolinei, Simona are o minge de break. Garcia prinde linia de fund și egalează la 40. Garcia o ține pe Simona în spatele liniei de fund și eroare româncei vine în cele din urmă. Caroline ratează primul smash, dar mingea revine la franțuzoaică și închide game-ul.

Cele două jucătoare se află pe teren.

Sabalenka s-a impus după două ore și 25 de minute de joc: 0-6, 6-3, 7-6(9). Urmează meciul dintre Halep și Garcia.

Meciul Simonei va începe după confruntarea dintre Tsvetana Pironkova și Aryna Sabalenka.

​​Simona Halep revine pe teren după o pauză de câteva săptămâni, locul 3 WTA urmând să o întâlnească în turul doi de la Miami pe Caroline Garcia. Meciul va începe în jurul orei 23:55 (ora României) și va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

Caroline Garcia (51 WTA) s-a duelat de șapte ori la simplu cu Simona Halep, iar sportiva noastră conduce cu 6-1. Una dintre întâlniri a avut loc la FedCup, în semifinalele ediției din 2019.

Halep vs Garcia 6-1

2019, FedCup: 6-7(6), 6-3, 6-4 pentru Halep

2018, Montreal: 7-5, 6-1 pentru Halep

2018, Roma: 6-2, 6-3 pentru Halep

2017, Turneul Campioanelor: 6-4, 6-2 pentru Halep

2017, Beijing: 6-4, 7-6(3) pentru Garcia

2017, Toronto: 6-4, 6-2 pentru Halep

2016, Sydney: 6-4, 2-6, 6-1 pentru Halep.

Situația româncelor la Miami

România are doar două reprezentante în turul secund al turneului de la Miami: Simona Halep (3 WTA şi favorită 3 - o va întâlni pe Caroline Garcia) și Sorana Cîrstea (66 WTA - se va duela cu Anett Kontaveit).

Turneul de la Miami (23 martie - 3 aprilie) face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $3.260.190. Competiția se dispută pe hard, iar la start pe tabloul principal sunt 128 de jucătoare. Ultima campioană este Ashleigh Barty (2019), în timp ce Simona Halep a ajuns până în faza semifinalelor (5-7, 1-6 contra Karolinei Pliskova).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă