​LiveText România vs Norvegia (de la ora 20:30) - "Tricolorele" luptă pentru calificarea la JO

3 săptămâni in urmă 1

​România debutează sâmbătă, de la 20:30, la Turneul Preolimpic de handbal feminin. Lucrurile s-au complicat după ce vineri Muntenegru a învins Norvegia, scor 28-23. În aceste condiții, nordicele sunt condamnate să câștige partida în fața fetelor noastre pentru a mai avea vreo speranță să ajungă la Tokyo. Duelul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe PrimaTV.

Duminică, de la ora 17:00, tricolorele se vor duela cu Muntenegru.

Este prefațată o confruntare ”de foc” având în vedere că Norvegia este ”condamnată” să câștige în fața României pentru a mai avea vreo șansă la calificare.

Calculele actuale

Rezultatul de vineri seară a dat peste cap ”calculele” grupei. Pentru România, disputa cu Norvegia era văzută ca un meci ”de sacrificiu”, în condițiile în care handbalistele noastre pleacă clar cu șansa a doua. Acum, totul s-a complicat:

Dacă România câștigă cu Norvegia, este deja calificată la JO.Dacă România reușește o remiză cu nordicele, îi este suficient să piardă la 4 sau mai puține goluri cu Muntenegru.România se poate califica și cu o înfrângere la 5 goluri în fața Muntenegrului, dar trebuie să marcheze minim 24 de goluri (desigur, dacă ar remiza cu Norvegia).
Ultima variantă ar fi, în cazul în care pierde cu Norvegia, România trebuie să învingă Muntenegrul. S-ar ajunge la egalitate între cele trei echipe, caz în care ar conta golaverajul.

Lotul României

Portari:

Dumanska, Dedu, Hosu

Extreme stânga: Iuganu, Florica

Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer

Centri: Laslo, Buceschi, Pristăvița; Andreea Popa

Interi dreapta: L. Popa

Extreme dreapta: Moisă, Seraficeanu

Pivoți: Pintea, Ostase, Băcăoanu.

Componența celorlalte grupe:

Grupa 1 (în Spania):

Spania, Suedia, Argentina, Senegal;

Grupa 2 (Ungaria): Rusia, Serbia, Kazakhstan, Ungaria.

Primele două clasate în fiecare din cele trei grupe se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă