LIVETEXT Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declarații despre cazul incendiului de la "Matei Balș": Sistemul sanitar are păcate vechi

3 săptămâni in urmă 20

​Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține sâmbătă, de la ora 19.30, declarații despre cazul incendiului de la „Matei Balș”.

HotNews.ro transmite LIVE cele mai importante declarații ale ministrului Sănătății:

Aș vrea să îcep prin a prezenta condoleanțe familiilor îndoliate.
Aș vrea să apreciez efortul celor care au intervenit, a personalului de la Matei Balș.Sistemul sanitar are păcate vechi.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că unul dintre pacienții transferați de la Matei Balș a decedat la Spitalul Universitar.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă