LIVETEXT Adunare Generală a LPF cu reprezentanții celor 16 cluburi din Liga 1. A început ședința!

2 luni in urmă 2

Astăzi, de la ora 12:00, la sediul LPF, are loc Adunare Generală a LPF. Discuția va fi axată pe găsirea unei soluții pentru implementarea cât mai rapidă a sistemului VAR în Liga 1 și împărțirea drepturilor financiare.

Cei 16 conducători discută alături de Gino Iorgulescu și Justin Ștefan situația actuală a implementării tehnologiei VAR și propunerile fiecărui club în parte pentru reușita acțiunii.

Ora 12:05 A început ședința!

Ora 11.45. Din partea celor de la Dinamo a sosit Constantin Eftimescu, de la Astra Giurgiu a venit Dani Coman de la Astra, iar de la Universitatea Craova e prezent Sorin Cârțu. Cornel Șfaițer reprezintă Sepsi Sf. Gheorghe, Ciprian Paraschiv pe Poli Iași, Marcel Gherghu pe Chindia Târgoviște, Cristian Bivolaru pe Viitorul și Valeriu Argăseală pe FCSB.

LIVETEXT Ședință a Adunării Generale a LPF cu reprezentanții celor 16 cluburi din Liga 1

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat că după părerea sa blocajul cu privire la implementarea sistemului VAR “ţine de un interes electoral”.

El a lansat o invitaţie publică pentru organizarea unei întâlniri între conducătorii FRF şi cei ai LPF.

„Îi transmit o invitaţie publică domnului Burleanu să ne întâlnim cu toţii, cei din conducerea FRF şi cei din conducerea LPF, să stăm de vorbă, să luăm legile şi regulamentele, să vedem ce trebuie să facă fiecare şi să ajungem la o decizie finală. Noi am apelat la FIFA şi le-am solicitat o mediere pentru a spune ce ei, deşi mi se pare ridicolă povestea, pentru a spune ei ce trebuie să facă Liga şi ce trebuie să facă federaţia.

FRF trebuie să asigure formarea arbitrilor, are această obligaţie. FIFA până în acest moment a încercat să stea cât mai departe şi ne-a sugerat să găsim un numitor comun. Din păcate am văzut că nu găsim un numitor comun”, a spus Ştefan.

Implementarea arbitrajului video la nivelul Ligii I din punct de vedere tehnic a fost preluată de către deţinătorul de drepturi TV, care a achiziţionat deja echipamentul specific, urmând ca Federaţia Română de Fotbal să se ocupe de pregătirea arbitrilor. Numai că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că în cazul în care Liga Profesionistă de Fotbal nu contribuie cu nicio sumă de bani arbitrajul video va fi folosit doar la meciurile din Cupa României, competiţie organizată de FRF.

The post LIVETEXT Adunare Generală a LPF cu reprezentanții celor 16 cluburi din Liga 1. A început ședința! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă