LiveScore Franța vs Norvegia 2-0 (Rep. I)

2 luni in urmă 18

Meciul de la Herning a început. Franța are prima posesie.

Finala Campionatului European de handbal feminin le aduce față în față pe Franța și Norvegia, reprezentative care nu au simțit gustul înfrângerii la acest turneu. Meciul pentru trofeu va începe de la ora 19:00, va fi LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Telekom și LookTV.

În faza grupelor, franțuzoaicele au obținut trei victorii (cu Danemarca, Muntenegru și Slovenia), iar în Grupa Principală I au bifat alte două victorii și o remiză (28-28 cu Rusia). Neînvinsă la acest turneu, Franța a câștigat categoric și în semifinale, în fața surprinzătoarei reprezentative a Croației, scor 30-19.

Norvegia a făcut parte dintr-o grupă în care s-a regăsit și România. Nu sunt prea multe de spus despre parcursul nordicelor, Mork și compania câștigând toate partidele disputate la acest turneu final european (șapte victorii pe linie). Norvegia a avut parte de un meci mai dificil în penultimul act al competiției, însă a revenit după o primă repriză mai puțin reușită în fața Danemarcei (10-13) și s-a impus în cele din urmă, scor 27-24.

Franța, campioana en-titre, a ajuns la 14 meciuri fără înfrângere la Euro, în timp ce Norvegia a câștigat ultimele 11 partide.

Franța și Norvegia se vor duela pentru a șasea oară la un Campionat European, însă cele două nu s-au mai întâlnit în finală (chiar dacă cel puțin una dintre ele a fost prezentă în 12 din cele 14 finale din istoria competiției).

Cele două naționale au cea mai bună rată de conversie a aruncărilor: Norvegia 66% (232 de goluri), Franța 63% (189 de reușite).

Finalistele au cele mai bune apărări ale competiției: Franța a primit 157 de goluri în 7 partide (22.4 pe meci), Norvegia 160 (22.8 pe meci).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă