LiveScore Franța vs Norvegia 10-14 (Pauză) - Scandinavele, cu o mână pe trofeu

2 luni in urmă 11

Distanță totală alegată în prima repriză: Franța - 16.8 km, Norvegia - 16.7 km

Cele două echipe au pasat aproape la fel de mult (370-366), iar posesia este egală.

Norvegia a aruncat mai puțin la poartă (22-24), dar a fost mult mai eficientă.

Min 30 (10-14): Erori tot mai multe în atacul Franței, Norvegia se desprinde (10-6, gol Herrem). Norvegia ratează un contraatac, dar franțuzoaicele nu profită și Kouyate forțează în atac. Reistad înscrie cu o aruncare printre picioarele lui Leynaud (11-6). Extrema Flippes surprinde, vine în poziție centrală și oprește seceta (11-7). Leynaud apără o aruncare de la 7 metri. Spiritele se încing: Foppa și Leynaud au discuții aprinse cu Mork. Oftedal trece prin apărarea adversă și înscrie (12-7). Foppa marchează al patrulea său gol (12-8). Cele două echipe mai înscriu câte două goluri, diferența rămâne de patru goluri în favoarea scandinavelor.

Min 20 (6-9): În minutul 12, Norvegia a trecut pentru prima oară în avantaj (5-4), după un gol al Norei Mork. Poarta scandinavelor merge din ce în ce mai bine, Norvegia înscrie cinci goluri consecutive (7-4). Leynaud nu se lasă mai prejos, are câteva parade consecutive și Franța rămăne în meci (7-6). Parade incredibile de ambele părți: Solberg scoate cu piciorul (8/14 pentru Silje). Mork mai înscrie o dată, de această dată de la 7 metri (9-6).

Min 10 (4-4): Ambele echipe au ratat primul atac, iar Foppa a înscris primele goluri ale partidei (2-0). Solberg a avut câteva parade și Norvega a egalat (2-2). După câteva erori în atacul scandinavelor, Franța a reușit din nou să se desprindă (4-2). Franțuzoaicele s-au apărat foarte bine în inferioritate numerică, însă Norvegia a reușit să revină (4-4).

Meciul de la Herning a început. Franța are prima posesie.

Finala Campionatului European de handbal feminin le aduce față în față pe Franța și Norvegia, reprezentative care nu au simțit gustul înfrângerii la acest turneu. Meciul pentru trofeu va începe de la ora 19:00, va fi LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Telekom și LookTV.

În faza grupelor, franțuzoaicele au obținut trei victorii (cu Danemarca, Muntenegru și Slovenia), iar în Grupa Principală I au bifat alte două victorii și o remiză (28-28 cu Rusia). Neînvinsă la acest turneu, Franța a câștigat categoric și în semifinale, în fața surprinzătoarei reprezentative a Croației, scor 30-19.

Norvegia a făcut parte dintr-o grupă în care s-a regăsit și România. Nu sunt prea multe de spus despre parcursul nordicelor, Mork și compania câștigând toate partidele disputate la acest turneu final european (șapte victorii pe linie). Norvegia a avut parte de un meci mai dificil în penultimul act al competiției, însă a revenit după o primă repriză mai puțin reușită în fața Danemarcei (10-13) și s-a impus în cele din urmă, scor 27-24.

Franța, campioana en-titre, a ajuns la 14 meciuri fără înfrângere la Euro, în timp ce Norvegia a câștigat ultimele 11 partide.

Franța și Norvegia se vor duela pentru a șasea oară la un Campionat European, însă cele două nu s-au mai întâlnit în finală (chiar dacă cel puțin una dintre ele a fost prezentă în 12 din cele 14 finale din istoria competiției).

Cele două naționale au cea mai bună rată de conversie a aruncărilor: Norvegia 66% (232 de goluri), Franța 63% (189 de reușite).

Finalistele au cele mai bune apărări ale competiției: Franța a primit 157 de goluri în 7 partide (22.4 pe meci), Norvegia 160 (22.8 pe meci).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă