LIVE | Vlad Voiculescu, declarații de presă la Ministerul Sănătății

2 zile in urmă 48


Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, va susține, joi, o declarație de presă la sediul ministerului, după o o ședință la care au participat reprezentanți din minister, INSP, CNCAV și ANMDMR. Principala temă de discuție a fost situaţia utilizării vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca.


Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:


Am avut o întâlnire în care principala temă a fost modificarea ordinului de ministru care reglementează felul în care, mai întâi reprezentanții cultelor au acces la pacienți internați în spital cu COVID-19 și de asemenea, modul în care sunt organizate înmormântările.

Astăzi, 8 aprilie, a avut loc o videoconferință online susținută de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, INSP, Comitetului de vaccinare şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului, în legătură cu folosirea vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca în România, au declarat surse medicale pentru Libertatea.


De asemenea, la Ministerul Sănătății s-a discutat inclusiv de noile reguli de înmormântare ale pacienților cu COVID. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, marți, că regulile pentru înmormântare trebuie să devină mai permisive, pentru „ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile”.


„Toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli”, a declarat Arafat. Șeful DSU a mai spus că problema înmormântării a fost ridicată inclusiv în fața premierului Florin Cîțu, de față cu reprezentanții cultelor.


Știre în curs de actualizare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă