LIVE VIDEO Vlad Voiculescu, prima reactie dupa ce a fost demis din functia de ministru al Sanatatii: "Le multumesc celor care duc greul zilele astea"

3 săptămâni in urmă 13

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a avut vineri dimineata o prima reactie dupa ce a fost demis de premierul Florin Citu, ca urmare a unui ordin de schimbare a conditiilor de carantinare fara consultarea premierului.

UPDATE Vlad Voiculescu: Mandatul meu s-a incheiat acum doua zile si asta a pus punct unui numar de 113 de mandate si 113 zile de ciocniri intre mentalitati. Mi-e teama pentru oamenii din tara asta care au nevoie de ajutor, dar sunt vazuti doar ca electorat.

Aveam experienta din 2016 de la Ministerul Sanatatii si, totusi, am gasit vulnerabilitati care sunt infricosatoare pentru ca vorbesc despre neputinta coordonarii, despre neputinta unui sistem de a-si servi cetatenii. Aceste vulnerabilitati nu sunt personale, ci ale unui sistem. Ai nevoie de timp, de oameni si o anumita abordare ca sa schimbi lucrurile. Ai nevoie de oameni ca doctorul Andreea Moldovan.

Am preluat un minister al Sanatatii in colaps.

Stirea initiala:

"Le multumesc celor care duc greul zilele astea", a spus Vlad Voiculescu intr-o scurta interventie, inainte de a-i da cuvantul fostului secretar de stat Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan: "Am venit in echipa la solicitarea domnului ministru Vlad Voiculescu. Mi-am dorit sa fiu alaturi de el pentru ca stiam ca are ganduri bune. Am apreciat ca nu am fost deloc conditionata politic. Alaturi de mine au venit si alti profesionisti apolitici.

Pentru mine a fost extrem de important, venind dintr-un spital de stat, sa stiu ce se intampla acolo. Un alt avantaj al meu a fost ca stiu sa comunic cu colegii din tara, astfel incat am stiut care sunt problemele lor reale.

Acele apeluri prelungite pe care le-am avut cu reprezentantii DSP-urilor, cu managerii spitalelor au fost prilejuri adevarate de a sti ce se intampla".

In privinta Ordinului care a dus la demiterea ministrului Sanatatii, Andreea Moldovan a declarat ca a fost discutat cu specialisti. "Nu am lucrat de capul meu. Niciodata nu am crezut ca detin adevarul absolut si stiu sa fac lucrurile de capul meu", a declarat Andreea Moldovan.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă