LIVE VIDEO Operatiunea de extragere a navei Ever Given. Vasul gigantic a fost repus in miscare dupa aproape o saptamana

2 luni in urmă 5

Autoritatile responsabile cu circulatia navala in canalul Suez desfasoara in dupa-amiaza zilei de luni, 29 martie, operatiuni de amploare pentru repunerea pe traseu a navei Ever Given.

UPDATE 16.15 Imaginile live, precum si pozitionarea GPS in timp real indica faptul ca vasul Ever Given a fost deblocat si s-a repus in miscare dupa aproape o saptamana.

UPDATE 14.30 Presedintele Egiptului, Abdel-Fattah El-Sisi, a postat pe pagina de Facebook un mesaj de felicitare adresat poporului egiptean si muncitorilor care lucreaza la readucerea pe linia de plutire a navei-cargo Ever Given. El-Sisi ii felicita pe toti pentru deblocarea canalului si rezolvarea crizei internationale. In acest timp, nava uriasa blocheaza in continuare canalul Suez.

Stirea initiala:

Nava Ever Given a ramas blocata in canalul Suez in urma cu sase zile, astfel ca peste 360 de nave care transportau marfuri nu au mai reusit sa traverseze canalul. Situatia a devenit critica pentru unele dintre ele, inclusiv din Romania, care transportau animale vii, acestea riscand sa moara de foame.

In dimineata zilei de 29 martie seful autoritatii Canalului Suez a anuntat ca nava a fost partial eliberata, fiind indreptata in proportie de 80%. El a mai transmis ca motoarele au fost pornite si ca se fac ultimele inspectii, inainte sa porneasca spre zona Marilor Lacuri.

Cu toate acestea, proprietarul navei de 200.000 de tone a declarat ulterior ca nava inca nu pluteste, desi a efectuat mai multe manevre. Botul navei este in continuare blocat partial.

Autoritatile de la fata locului au asteptat mareea pentru ca nava sa fie pusa in pozitia pe plutire, pe mijlocul canalului, fiind momentul de crestere a nivelului canalului la inaltime maxima, cu doi metri peste inaltimea obisnuita.

Urmareste live intreaga operatiune

Citeste si:

Emotionant. Eroul Romaniei in meciul cu Germania, Florin Nita, a plans la finalul meciului. "Cel mai mult m-a sustinut sotia, atat"Ce au zis germanii de portarul erou al Romaniei, Florin Nita"Nu cred ca diferenta pe care o arata Transfermarkt s-a aratat pe teren." Prima reactie a selectionerului Mirel Radoi dupa meciul nationalei cu GermaniaANALIZA In goana dupa hidrogen, "oxigenul" viitorului, Romania isi tine respiratiaCadou nesperat pentru un catel fara stapan.dupa ce a sterpelit de 5 ori un unicorn de plus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă