LIVE VIDEO Funeraliile prințulului Philip se desfășoară la castelul Windsor

4 săptămâni in urmă 11

Funeraliile prinţului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la vârsta de 99 de ani, au început, sâmbătă, la castelul Windsor. Tot ceremonialul este gândit chiar de către Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui.

Urmăriți live imagini de la funeralii:

Sicriul a fost scos din locul unde a stat timp de 8 zile și a fost plasat pe un Land Rover, special modificat pentru acest moment.

Slujba religioasă va avea loc la Capela Saint George. Cei patru copii ai cuplului regal și nepoții acestuia vor merge pe jos în spatele sicriului. Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, va fi întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei Saint George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury.

Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut prinţului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteţă Regală va fi depusă în altarul capelei.

După încheierea slujbei religioase la care vor asista regina Elisabeta a II-a şi membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă