​LIVE VIDEO Consilierii generali explică cum se poziționează privind cererea lui Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor de Sector pe 2 ani: Rămâne varianta pe 3 ani cu posibilitate de prelungire

1 lună in urmă 1

Consilierii generali PNL din Consiliul General al Municipiului București susțin de laora 10.30, o conferință de presă în fata Primăriei Generale a Capitalei, pe tema suspendării PUZ- urilor de Sector. PNL București a anunțat ieri, prin vocea Violetei Alexandru, că PNL va vota suspendarea Planurilor Urbanistice de Sector, apropate de fosta administrație PSD, doar pentru 3 luni, față de 24 de luni, cât a cerut primarul general, Nicușor Dan. Decizia va fi luată în Sedința CGMB care începe de la 11.00.

Consilierul general PNL Diana Mardarovici:

Îl susținem pe primarul general în acest demers și îi invităm pe colegii noștri să voteze suspendarea PUZ-urilorÎntr-o discuție cu primarul , l-am întrebat de cât timp are nevoie ca să îndrepte lucrurilePG ne-a comunicat că are nevoie de 3 luni pentru a identifica probleme și UTR-urile unde sunt problemeTrei luni sunt necesare acestui demers pentru a face și a pune în loc ceva bun și a nu bloca dezvoltatorii și oamenii de afaceri de bună credințăDacă ni se spune clar de cât timp e nevoie, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realizaNoi nu vrem să dăm termene nedefinite ca să ne spună că ei abia acum s-au apucat și mai au nevoie de 2 ani

..................

PNL București a anunțat ieri, prin vocea Violetei Alexandru, că PNL va vota suspendarea Planurilor Urbanistice de Sector, apropate de fosta administrație PSD, doar pentru 3 luni, față de 24 de luni, cât a cerut primarul general. Violeta Alexandru a motivat că suspendarea pe 2 ani „ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare”, iar în 3 luni se pot remedia problele din aceste PUZ-uri. Deși Nicușor Dan nu a avut nicio poziție publică pe subiect, Violeta Alexandru a declarat că primarul general a înțeles argumentele și a fost de acord cu propunerea PNL.

Asta, după discursul lui Nicușor Dan de miercuri în care primarul atrăgea atenția că aceste PUZ-uri duc la betonarea a sute de hectare de spațiu verde și permit construirea de blocuri cu o înălțime de 14 etaje între case și cataloga urbanismul din ultimi ani din București drept o golănie și ”spera” că aleșii locali vor pune capăt acestei practici și vor vota suspendarea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă