​LIVE VIDEO Consilierii generali explică cum se poziționează privind cerea lui Nicușor Dan de suspendare a PUZ-urilor de Sector pe 2 ani: Rămâne varianta pe 3 ani cu posibilitate de prelungire

1 lună in urmă 1

Consilierii generali PNL din Consiliul General al Municipiului București susțin de laora 10.30, o conferință de presă în fata Primăriei Generale a Capitalei, pe tema suspendării PUZ- urilor de Sector. PNL București a anunțat ieri, prin vocea Violetei Alexandru, că PNL va vota suspendarea Planurilor Urbanistice de Sector, apropate de fosta administrație PSD, doar pentru 3 luni, față de 24 de luni, cât a cerut primarul general, Nicușor Dan. Decizia va fi luată în Sedința CGMB care începe de la 11.00.

Violeta Alexandru a motivat că suspendarea pe 2 ani „ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare”, iar în 3 luni se pot remedia problele din aceste PUZ-uri. Deși Nicușor Dan nu a avut nicio poziție publică pe subiect, Violeta Alexandru a declarat că primarul general a înțeles argumentele și a fost de acord cu propunerea PNL.

Asta, după discursul lui Nicușor Dan de miercuri în care primarul atrăgea atenția că aceste PUZ-uri duc la betonarea a sute de hectare de spațiu verde și permit construirea de blocuri cu o înălțime de 14 etaje între case și cataloga urbanismul din ultimi ani din București drept o golănie și ”spera” că aleșii locali vor pune capăt acestei practici și vor vota suspendarea.

Il susținem pe primarul general în acest demers și îi invităm pe colegii noștri să voteze suspendarea PUZ-urilorÎntr-o discuție cu primarul , l-am întrebat de cât timp are nevoie ca să îndrepte lucrurilePG ne-a comunicat că are nevoie de 3 luni pentru a identifica probleme și UTR-urile unde sunt problemeTrei luni sunt necesare acestui demers pentru a face și a pune în loc ceva bun și a nu bloca dezvoltatorii și oamenii de afaceri de bună credințăDacă ni se spune clar de cât timp e nevoie, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realizaNoi nu vrem să dăm termene nedefinite ca să ne spună că ei abia acum s-au apucat și mai au nevoie de 2 ani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă