LIVE VIDEO Academica Clinceni - Poli Iași, 17:30, Digi Sport 1. Ilfovenii pot face un pas mare către play-off

1 săptămână in urmă 2

Liga 1, etapa 29: Academica - Poli Iaşi, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1, etapa 29: Gaz Metan - FC Argeş, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Academica Clinceni ocupă locul 6, cu 38 de puncte, iar o victorie astăzi ar duce-o foarte aproape de play-off pe echipa antrenată de Ilie Poenaru, cu o rundă rămasă de disputat. Totuși, ilfovenii au șase meciuri consecutive fără victorie, inclusiv un eșec pe teren propriu cu FC Voluntari, 0-1.

LIVE VIDEO Academica Clinceni - Poli Iași, 17:30, Digi Sport 1. Ilfovenii pot face un pas mare către play-off

"Trebuie să recunoaştem că Iaşi are un lot foarte bun de jucători, problemele lor au fost altele, de altă natură. De aceea ne va aştepta un meci foarte greu. Sunt sigur că CSM Poli Iaşi îşi va vinde scump pielea aici. Ei sunt în suferinţă, au nevoie de puncte şi e clar că vom avea un meci foarte dificil. Trebuie să fim echilibraţi, să avem atitudine şi agresivitate.

Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să câştigăm acest meci. Eu cred că meciul cu Iaşi e o nouă finală pentru noi, o finală decisivă dacă pot spune aşa. Meciul cu Iaşi va înclina balanţa pozitiv sau negativ. Pentru noi este un meci decisiv. Sunt 3 puncte vitale, avem mare nevoie de ele pentru a rămâne în cursa pentru play-off", a spus Ilie Poenaru, înainte de meci.

De partea cealaltă, Poli Iași este ultima clasată, cu doar 19 puncte strânse în primele 27 de meciuri. Moldovenii, preluați recent de Nicolo Napoli, au încheiat seria eșecurilor în precedenta rundă, când au învins Dinamo, scor 1-0.

LIVE VIDEO Academica Clinceni - Poli Iași, 17:30, Digi Sport 1. Moldovenii au amenințat cu greva

În ultima săptămână, jucătorii lui Poli Iași au amenințat cu greva dacă nu vor sta de vorbă cu primarul orașului, Mihai Chirica: "Sunt probleme legate de cazare, de niște transferuri financiare", a explicat edilul, care le-a promis jucătorilor că nu vor pleca neplătiți de la club.

După ședință cu primarul, a vorbit și Nicolo Napoli, care speră că lucrurile vor reintra în normal.

"S-au calmat spiritele, am avut o întâlnire cu domnul primar, am vorbit. E normal, unul vorbește, unul stă, dar cred că a fost o discuție foarte bună.

A vorbit bine domnul primar, să stăm cu toții împreună pentru a salva echipa de la retrogradare. Să vedem ce se va întâmpla acum.

Băieții se schimbă și ies la antrenament. Au fost discuții să plec, dar voi continua la Iași. Sper să fac treabă bună cu toți jucătorii. Sută la sută rămân", a declarat antrenorul italian.

Academica Clinceni și Poli Iași s-au mai întâlnit de cinci ori în Liga 1. Ilfovenii s-au impus de trei ori, un meci, cel din tur, s-a încheiat la egalitate, iar moldovenii s-au impus o singură dată.

Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă