LIVE UPDATE. 211 zile de invazie. Anunțul mobilizării arată că armata lui Putin este „copleșită” de forțele ucrainene, afirmă președintele Letoniei

6 zile in urmă 43

LetoniaLetonia
  • Președintele Letoniei, Egils Levits, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială deoarece armata rusă, cândva puternică, este copleșită” de forțele ucrainene.
  • Apărarea eroică organizată de poporul ucrainean aduce succese … Operațiunea preconizată de președintele Putin s-a transformat într-un lung coșmar”, a declarat Levits miercuri în fața Adunării Generale a ONU.
  • El a respins, de asemenea, anunțul recent al referendumurilor ilegale” privind anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina la Federația Rusă ca fiind un alt semn de disperare.

Președintele Letoniei, Egils Levits, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială deoarece armata rusă, cândva puternică, este copleșită” de forțele ucrainene.

Apărarea eroică organizată de poporul ucrainean aduce succese … Operațiunea preconizată de președintele Putin s-a transformat într-un lung coșmar”, a declarat Levits miercuri în fața Adunării Generale a ONU. El a respins, de asemenea, anunțul recent al referendumurilor ilegale” privind anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina la Federația Rusă ca fiind un alt semn de disperare.

Aceasta este o încălcare flagrantă atât a legislației ucrainene, cât și a celei internaționale”, a spus el. Letonia nu va recunoaște legitimitatea acestor referendumuri și a rezultatelor lor. Fac apel la comunitatea internațională să facă același lucru”, a adăugat el.

Levits a declarat că, în pofida începerii unor acțiuni legale împotriva Rusiei de către Curtea Penală Internațională și Curtea Internațională, există un vid juridic.

Nici o instanță internațională nu are jurisdicție în ceea ce privește, ca problemă principală, declanșarea unui război de agresiune, cea mai gravă încălcare a Cartei Națiunilor Unite și a dreptului internațional”, a spus Levits. Pentru a remedia această problemă, liderul leton a cerut comunității internaționale să formeze un tribunal special care să investigheze invazia Rusiei.

The post LIVE UPDATE. 211 zile de invazie. Anunțul mobilizării arată că armata lui Putin este „copleșită” de forțele ucrainene, afirmă președintele Letoniei appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă