LIVE TEXT Nicușor Dan, despre suspendarea cu un an a PUZ-urilor de sector: Ele reprezintă apogeul golăniei care a dominiat urbanismul în București

1 lună in urmă 2

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic realizată de Sebastian Zachmann la Prima TV, despre suspendarea PUZ-urilor de sector pentru un an în București că ele reprezintă ”apogeul golăniei care a dominiat urbanismul în București”.

Cele mai relevante declarații/ Emisiunea este în desfășurare

Undeva peste o lună și  jumătate voi ieși cu o analiză juridică a fiecărui PUZ de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominiat urbanismul în București. Sute de hectare deveneau din spații verzi construibile. Se aglomerau cartiere, blocuri între blocuri, blocuri între case. Se anulau șanse de dezvoltare. Întrebat dacă va anula aceste PUZ-uri, Nicușor Dan a declarat: Consiliul General are nevoie de o analiză pe care primarul General împreună cu executivul o va face. Există un serviciu desemnat să facă doar acest lucru în următoarele săptămâni. Direcția Urbanism are trei servicii, cei de la proiecte urbane au fost mai puțin implicați în această activitate. Tot ce înseamnă societate civilă este invitată să contribuie. Un plan urbanistic general (trafic, rețea de școli, conectarea locurilor de muncă cu cele de locuit) necesită analize. Avem nevoie de trei ani pentru a-l reface. Se va construi pe baza PUG cel din 2000, mult mai bun și coerent decât aceste PUZ-uri de sector. Gabrielei Firea ar trebui să-i fie rușine pentru ce a făcut cu orașul ăsta. Există funcționari care au colaborat cu această rețea de influență dintotdeauna. Au emis autorizații ilegale sistematic. Arhitectul șef care a condus această structură au fost complici Cine face parte din mafia imobiliară? Vă dau un exemplu. Un proprietar are dreptul conform PUG să zicem teren de 5000 de mp, și are voie să construiască 10 mii de mp. El vine la primărie și obiține un PUZ prin care poate construi pe 14 mii de mp. Deodată el a câștigat aproape un milion de euro, din niște hârtii. Sunt sute de astfel de cazuri concrete care s-au întâmplat. Eu când nu eram primar, făceam astfel de calcule în fața consilierilor și cu toate astea ei votau.

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă