LIVE TEXT Câte persoane s-au vaccinat anti-covid-19 în România, până acum. Câți au avut reacții adverse

1 lună in urmă 36

În data de 27 decembrie, la nivel european, începea campania de vaccinare anti-covid. Produsul preponderent folosit în această campanie, pentru moment, este vaccinul produs de BioNTech Pfizer.  Din 27 decembrie a început prima fază de vaccinare, cea a personalului medical.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 până la 15 ianuarie 2021

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva covid-19 emite în fiecare zi un raport al numărului de vaccinări. De astăzi, 15 ianuarie, a început faza a doua a campaniei. În această fază sunt vaccinați pacienții peste 65 de ani și cu boli cronice, personalul din sistemele esențiale și cadrele didactice.

Aceste date vor fi actualizate in fiecare zi de Redactia Impact.

Conform informațiilor oficiale programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 14 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 13.344. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 167.612.

 

Reacții adverse la vaccinarea anti-covid, până astăzi 15 ianuarie 2021

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva covid-19 anunță și reacțiile adverse în urma vaccinării anti-covid:

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):

49 reacții comune și minore:

21 reacții de tip local; 28 reacții generale.

 

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):

593 comune și minore:

235 reacții locale cu durere la locul injectării; 358 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

 

Planul național de vaccinare anti-covid

Conform planului de vaccinare realizat la nivelul Ministerului Sănătății și a Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva covid-19, vaccinarea se face după următorul plan:

Grupurile  prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Personalul din domeniul sănătății Personalul din centre rezidențiale și medico-sociale Populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV-2 Personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei  funcționări a societății

 

Etapa I de vaccinare anti-covid

lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat:

Personalul din spitale și unități ambulatorii (personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate și pază și alte categorii); Personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU; Personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară; Personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății; Personalul din serviciile stomatologice; Medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical; Paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare; Personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale; Personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu; Personalul din serviciile de sănătate publică (Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică); Personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie; Personalul din centrele de dializă și transfuzii; Personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

 

Etapa a II-a de vaccinare anti-covid

Populația cu grad ridicat de risc

Adulți cu vârsta peste 65 de ani; Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

 

Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:

Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora); Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești; Personalul din sectorul economic vital: Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume); Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric; Unități de producție, transport și distribuție gaze; Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; Transport de persoane și mărfuri; Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale); Personalul din unitățile de învățământ și creșe; Personalul poștal și din servicii de curierat; Personalul cultelor religioase; Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale); Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

 

Etapa a III-a vaccinare anti-covid

populația generală

Populația adultă; Populația pediatrică, în funcție de evoluția epidemiologică și de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

The post LIVE TEXT Câte persoane s-au vaccinat anti-covid-19 în România, până acum. Câți au avut reacții adverse appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă