LIVE Ședința CNSU pentru a decide condițiile în care se deschid luni școlile a început / Ministrul Cîmpeanu a anunțat Prag de vaccinare de 60% a personalului pentru ca o școală să funcționeze cu prezența fizică

3 săptămâni in urmă 24

Comitetul Național pentru Situații de urgență s-a întrunit, vineri, cu puțin timp înainte de ora 10.00, pentru a decide condițiile în care se deschid luni școlile. Hotărârea CNSU va fi urmată de un ordin de ministru. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat de joi seara că „se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică”.

Urmărește LIVE pe G4Media.ro ce decizii se iau pentru funcționarea școlilor.

Ministrul Cîmpeanu a mai declarat că 54% dintre școlile și grădinițele din România se încadrează în acest prag, conform raportărilor de vinerea trecută.

Sorin Cîmpeanu a explicat că acest prag de 60% s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP și DSP și a fost solicitat inclusiv de reprezentanții profesorilor și ai elevilor.

Cîmpeanu a precizat că rămân în continuare și celelalte reguli – la apariția unui caz de COVID se suspendă cursurile în format fizic în clasa respectivă, iar dacă mai mult de jumătate din clase sunt în această situație toată școala trece în online.

De asemenea, dacă o școală, chiar dacă are rată de vaccinare mai mare de 60%, are motive întemeiate că nu poate asigura protecția sanitară, poate solicita continuarea cursurilor în regim online, a precizat ministrul.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, testele de salivă vor ajunge în școli după 21 noiembrie.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Rata de vaccinare a personalului din fiecare școală și grădiniță din București poate fi consultată aici.

Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare din fiecare școală și grădiniță.

sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă