LIVE Peste 100 de cazuri de COVID-19 în școli din București și din mai multe județe, după câteva zile de la reluarea cursurilor / Cîmpeanu: Luând în considerare perioada de incubaţie, apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii

2 săptămâni in urmă 27

UPDATE Ora 16.29: Un elev de liceu din municipiul Slatina şi un angajat de la o unitate şcolară din mediul rural se numără printre cele 42 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 raportate joi, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a precizat joi, pentru Agerpres, că nu există legătură între cele două cazuri. Elevul şi angajatul din sistemul de învăţămînt confirmaţi cu COVID-19 sunt din localităţi şi unităţi diferite şi nu s-au prezentat în această săptămână la şcoală.

Un alt caz de COVID-19 în rândul elevilor a fost confirmat în urmă cu două zile, la un liceu din municipiul Slatina, pentru clasa din care face parte elevul respectiv fiind luată decizia desfăşurării cursurilor online.

UPDATE Ora 16.17: Opt cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate, în ultimele patru zile, în şcolile braşovene, fiind vorba despre patru elevi şi patru persoane din rândul personalului angajat, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, au fost afectate cinci clase, de la unităţi de învăţământ diferite, care au trecut la cursuri online, pentru o perioadă de 14 zile.

UPDATE Ora 15.30: Doi elevi, cinci cadre didactice şi un angajat din categoria personalului didactic auxiliar au fost confirmaţi cu noul coronavirus în Harghita, fiind luate măsurile legale impuse în astfel de situaţii, relatează Agerpres.

Informaţiile furnizate joi de inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, arată că s-au suspendat cursurile la o clasă de elevi din zona Ciuc, după ce un cadru didactic a fost diagnosticat cu COVID-19. De asemenea, se află în carantină 33 de elevi, şase cadre didactice şi câte un angajat din categoriile personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic.

Inspectorul şcolar general adjunct a precizat că aceste infectări nu s-au produs la şcoală, întrucât cursurile au început de câteva zile, în unităţile de învăţământ fiind luate toate măsurile de siguranţă sanitară.

UPDATE Ora 14.23: Peste 20 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în rândul elevilor și personalului didactic și auxiliar din școlile din județul Alba, scrie alba24.ro.

Este vorba despre 9 elevi, cinci dintre ei de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia, respectiv 16 cadre didactice și personal auxiliar din învățământul preuniversitar.

UPDATE Ora 14.00: Încă două cazuri au fost depistate în București, la școala gimnazială 56 din Sectorul 2. Este vorba despre un elev de pregătitoare și unul de clasa a III-a, transmite Digi24.

UPDATE Ora 13.55: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, joi, după ce au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus la elevi şi angajaţi din învăţământ că, luând în considerare perioada de incubaţie, apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii, relatează News.ro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat, că, până la finalul zilei, Ministerul va transmite o situaţie a tuturor cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în unităţile de învăţământ.

”Până atunci, luând în considerare perioada de incubaţie, cred că suntem cu toţii de acord că apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii”, a transmis ministrul Educaţiei.

UPDATE Ora 13.45: Autoritățile sanitare din Botoșani au înregistrat un caz de COVID-19 la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. O adolescentă, elevă în clasa a XII-a, a fost confirmată pozitiv, scrie botosaninews.ro.

Potrivit publicației, fata a mers luni la școală, unde a stat trei ore. A doua zi a avut simptome și nu a mai mers la cursuri, iar testul a confirmat că are COVID-19.

UPDATE Ora 13.40: Opt elevi şi şase angajaţi în unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19 după reluarea cursurilor, testele fiind efectuate în afara şcolilor.

“Facem menţiunea că toate cazurile prezentate mai sus s-au testat în afara unităţilor de învăţământ”, a anunţat DSP Constanţa, relatează News.ro.

UPDATE Ora 13.35: Un elev, un student şi un cadru didactic au fost confirmaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, a transmis, joi, Prefectura Dolj, relatează News.ro.

UPDATE Ora 1.30: În județul Cluj, “la datele centralizate azi avem 17 clase și grupe în care s-a suspendat activitatea pentru cazurile de COVID-19 apărute la copii, care au rămas acasă, și avem aproximativ 30 de angajați ai școlilor care au rămas acasă sau sunt în izolare, ca urmare a confirmării infectării cu coronavirus sau pentru că sunt contacți direcți”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din Cluj, Marinela Marc. Detalii aici

Știrea inițială: Un profesor și trei elevi din Sectorul 4 au fost testați pozitiv la virusul SARS-COV-2, anunță Primăria Sectorului 4 într-un comunicat de presă.

Potrivit surse citate, este vorba despre:

Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I
Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

Cursurile în cele trei clase vor fi suspendate pentru 14 zile.

De asemenea, o elevă din clasa a II-a de la școala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei este infectată cu coronavirus.

Citește și

O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din București este infectată cu coronavirus

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă