LIVE | Ministrul Educației, noi detalii despre cum vor fi modificate scenariile după care elevii merg la școală

3 săptămâni in urmă 2


Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține la ora 17.00 o conferință de presă în care va discuta despre modul în care elevii din București vor merge la școală, după ce Capitala a trecut pragul de 6 la mia de locuitori, în ceea ce privește rata de infectare. Anterior, Cîmpeanu a anunțat că elevii pot merge la școală până la intrarea în carantină.


Principalele declarații ale lui Sorin Cîmpeanu:


Am semnat și transmis spre semnare Ministerului Sănătății ordinul de ministru comun prin care se va înlocui sintagma depășirea pragului de 6 la mie cu sintagma intrare în carantină. Acest lucru se află în momentul în care vorbim în analiza Comitetului pentru Situații de Urgență, unde sunt convins că se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a avea pierderi educaționale cât mai puține și alte categorii de pierderi.Am solicitat ca trecerea integrală în online a școlilor să se facă  doar atunci când localitățile intră în carantină. Am văzut situații în care este depășit pragul de 6 la mie și fiind mai mulți factori care sunt luați în considerare în luarea carantinei, există localități care nu sunt carantinate, de exemplu București, deci și școlile trebuie să funcționeze, atâta timp cât alte localități rămân deschise.Simulările se vor derula atât pentru examenele de Bacalaureat, sunt în curs aceste probe. Azi am avut o prezență de aproape 109 mii de elevi din anii terminali, prezență de 75%. Aceste simulări se vor derula până în data de 31 martie în toate localitățile care nu vor fi carantinate, chiar dacă este depășit pragul de 6 la mie.Am propus o serie de modificări în structura anului școlar. Modificări care au următoarele avantaje, propunând o vacanță de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanță va cuprinde perioada sărbătorilor pascale.În acest fel perioada lunii aprilie care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilității prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar.

Ministrul educaţiei i-a transmis marți dimineață, 23 martie, ministrului sănătăţii, Vlad Voiculescu, o adresă prin care solicita ca trecerea cursurilor în sistem online să se facă „numai în situația în care la nivelul localității este declarată stare de carantină”.


„Am stabilit cu ministrul sănătății că vom modifica ordinul de ministru comun, în așa fel ca elevii să meargă la școală până la instituirea carantinei, cu restricțiile cunoscute, conform scenariilor. Vom modifica sintagma «școlile intră în online la 6 la mie» cu sintagma «școlile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunțat, marți, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă