LIVE: Mărturia unui român din Olanda despre protestele violente față de restricțiile din pandemie, în direct la Adriana Nedelea LA FIX

1 lună in urmă 30

Răzvan Buzoianu, un român din Amsterdam, vorbește în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX despre situația alarmantă din Olanda, care se confruntă cu proteste violente, după măsurile dure luate de autorități din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID.

Protestele au început duminică, după ce guvernul a introdus interdicţia de circulaţie în timpul nopții, o premieră pentru olandezi de la Al Doilea Război Mondial. Sute de manifestanți s-au confruntat luni cu forțele de ordine, iar unii dintre ei au aruncat cu pietre și petarde, au incendiat mașini și au jefuit magazine, scriu jurnaliștii de la De Telegraaf.

Polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și au tras focuri de avertisment pentru a împrăștia grupurile violente. Cel puțin 350 de manifestanți au fost reținuți în cele două zile de proteste în mai multe orașe, printre care Amsterdam, Rotterdam și Haga.

Măsura interdicției părăsirii locuinţei între orele 21.00 şi 04.30 a fost luată până cel puţin pe 9 februarie, iar cei care o încalcă riscă o amendă de 95 de euro.

Emisiunea Adriana Nedelea LA FIX poate fi urmărită, de la ora 11.00 și de la ora 13.00, pe site-ul Libertatea și pe pagina de Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă