LIVE Klaus Iohannis anunță premierul, la ora 14.00. Noua coaliție de guvernare PNL-PSD-UDMR l-a propus pe Nicolae Ciucă

1 săptămână in urmă 17

Președintele Klaus Iohannis susține declarații de presă de la ora 14.00, fiind așteptat să anunțe premierul pe care îl va desemna și care va conduce noul guvern PNL-PSD-UDMR, la capătul unei crize politice declanșate în 1 septembrie de revocarea de către Florin Cîțu a ministrului USR Stelian Ion, care a dus la demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură. PNL, PSD și UDMR au mers luni la Cotroceni cu Nicolae Ciucă propunerea pentru funcția de premier pentru următorul an și jumătate, în sistemul de rotație cu PSD. Este prima ieșire publică a lui Iohannis după ce PNL a început negocierile cu PSD pentru formarea noului guvern.

HotNews.ro va transmite livetext declarațiile lui Klaus Iohannis:

...........................

În cele aproape trei luni de criză politică, Iohannis a mai făcut două nominaliăzi de premier - Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă, ultimul depunându-și mandatul după ce PNL nu a reușit să adune o majoritate parlamentară pentru a trece un guvern minoritar.

În 4 noiembrie, Klaus Iohannis anunța că va convoca consultări pentru noul guvern abia după ce în urma discuțiilor între partide se va contura o majoritate asumată. De atunci, Iohannis nu a mai avut nicio ieșire publică în criza politică, în timp ce PNL a negociat cu PSD formarea noului guvern.

CITEȘTE ȘI:

Lista finală a miniștrilor PNL în Guvernul cu PSD și UDMR: Predoiu la Justiție, Dan Vîlceanu la Fonduri Europene

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă