LIVE Incident la Institutul ”Marius Nasta” din București. Un ventilator de la unitatea mobilă a scos fum puternic, echipajele ISU au intervenit rapid. Pacienții, mutați în clădire

1 săptămână in urmă 18

Un incident a avut loc duminică seară la Institutul ”Marius Nasta” din București, unde un ventilator de la unitatea mobilă de tratare a pacienților Covid (un TIR special amenajat) a scos fum puternic. Pompierii ISU au intervenit rapid și au închis unitatea, iar pacienții au fost mutați în clădirea spitalului. Nu există victime.

UPDATE Ora 23:24 Beatrice Mahler, managerul Spitalului ”Marius Nasta”:

”În unitatea mobilă erau 7 pacienți, neintubați. Sunt în afara oricărui pericol. Unitatea a funcționat bine până acum (…). Erau internați în unitatea mobilă pentru că aparatele non-invazivă și ventilația sunt mult mai bune în ATI și poate apărea oricând nevoia intubării (…). O să revenim cu detalii în momentul în care revizia unității mobile va fi finalizată”, a declarat Beatrice Mahler.

UPDATE Ora 23:08 Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la Spitalul ”Marius Nasta”:

”Este vorba de o caravană ATI. Înțeleg că a ieșit fum, n-a fost niciun moment foc, nu există victime, toată lumea este în siguranță. Toți pacienții care erau înăuntru erau neintubați, sunt transferanți, sunt locuri suficiente în Spitalul ”Marius Nasta”.

știrea inițială

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că nu sunt probleme la Spitalul ”Marius Nasta”, după ce a apărut informația că un incendiu ar fi izbucnit la unitatea mobilă de ATI a instituției:

”Nu era foc, probabil era ceva la exterior. Nu sunt probleme. Între timp, probabil pacienții vor fi relocați”, a spus Arafat.

Nu există răniți, iar incendiul ar fi izbucnit de la o aerotermă.

Duminică seară, un apel la 112 anunța că de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta se degaja fum. În interiorul unității mobile erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați. Aceștia vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.

Au intervenit 8 autospeciale de stingere.

În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului.

sursa foto: Facebook, sursa foto: Captură foto Antena 3

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă