LIVE Explozie lângă aeroportul din Kabul / Oficial taliban: Cel puțin 11 persoane au fost ucise în atac

1 lună in urmă 19

O explozie s-a produs, joi, lângă aeroportul din Kabul. Deocamdată nu este clar dacă sunt victime, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

UPDATE 4: Un oficial taliban a declarat că cel puțin 11 persoane au fost ucise în atacul de lângă aeroportul din Kabul.

Oficialul a spus că numărul include femei și copii și că un număr de gardieni talibani au fost, de asemenea, răniți.

Nu există confirmare din partea oficialilor occidentali.

UPDATE 3: Ministerul turc al apărării spune că au existat două explozii în afara aeroportului din Kabul, relatează BBC.

UPDATE 2: Un oficial american a declarat agenției de presă Reuters că explozia a fost cauzată de un atacator sinucigaș.

UPDATE: Explozia a avut loc la intrarea de la poarta Abbey, unde se află trupele britanice. A fost una dintre cele trei porți care au fost închise în urma avertismentelor cu privire la o amenințare teroristă, relatează BBC.

Casa Albă a confirmat că președintele Biden a fost informat cu privire la evoluții.

Știrea inițială: „Putem confirma o explozie în afara aeroportului din Kabul. Nu este clar la acest moment dacă sunt victime. Vom oferi detalii când vom aveam posibilitatea”, a scris pe Twitter secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

We can confirm an explosion outside Kabul airport. Casualties are unclear at this time. We will provide additional details when we can.

— John Kirby (@PentagonPresSec) August 26, 2021

Aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din ţară.

Context.

Ambasada SUA din Kabul le-a recomandat cetăţenilor americani să nu se deplaseze la aeroportul internaţional Hamid Karzai, potrivit unei alerte de securitate transmise miercuri.

Există o ameninţare importantă de atac terorist în apropierea aeroportului din Kabul, a declarat joi și ministrul australian de externe Marise Payne, iar Canberra şi-a îndemnat cetăţenii şi cei cu vize pentru Australia să părăsească zona, relatează Reuters.

Ministrul britanic al Forţelor Armate, din cadrul Ministerului Apărării, a spus joi că există informaţii potrivit cărora, în următoarele ore, cel mai probabil în Kabul, va avea loc un atac terorist „extrem de letal”.

Focuri de armă au fost trase joi în direcţia unui avion militar italian care decola de la Kabul, a declarat o sursă din Ministerul italian al Apărării, potrivit Reuters.

Conform aceleiaşi surse, avionul nu a fost avariat.

Un jurnalist italian aflat în avion a declarat că la bordul acestuia se aflau circa 100 de civili afgani, confirmând că s-a tras asupra aeronavei după decolare.

știre în curs de actualizare

sursa foto: Twitter / Maxar Technologies

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă