LIVE | Elevi în bănci, la rată de vaccinare de 60% în rândul personalului din școală. Cîmpeanu anunță acum scenariile pentru reînceperea cursurilor de luni

3 săptămâni in urmă 27


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii vor reveni în bănci, doar dacă în rândul personalului școlii este o rată de vaccinare de 60%. Criteriul a fost inițial anunțat de președintele Iohannis, într-o conferință de presă. Acum, oficialii din educație oferă noi detalii despre cum se reiau cursurile de luni, 8 noiembrie.


Principalele declarații ale lui Sorin Cîmpeanu:


Se micșorează numărul de note necesar încheierii mediei pentru fiecare elev. În cazuri speciale, mediile vor putea fi încheiate după revenirea elevului în școală.Școala va începe pentru toți elevii și copiii din grădinițe pe 8 noiembrie, și la stat, și la privat. În foarte scurt timp va fi validată hotărârea de către CNSU, va fi semnat și trimis către Monitorul Oficial. Criteriul se referă la rata de vaccinare la nievlul fiecărei școli și grădinițe. Rata va fi disponibilă pe siteurile inspectoratelor școlare.Dacă există probleme de personal sau de infrastructură va exista posibilitatea să se formuleze o cerere ca școala să rămână în online chiar dacă are rată de vaccinare de peste 60%.Rata de vaccinare era de peste 54%.Ratele vor fi actualizate, în fiecare zi de vineri.În momenbtul în care se va depăși rata de 60% școala sau grădinița va intra în prezența fizică.Un caz apărut într-o clasă gneerează suspendarea prezenței fizice în clasă, mai mult de jumătate din clase cu cazuri, generează suspendarea prezenței fizice în școală.În București 69% din școli aveau rata de vaccinare peste 60%. Datele vor fi actualizate astăzi. Sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulți colegi vaccinați, ca să putem spune că s-a depășit pragul de 70%.Erau 441 de școli publice și private care vineri aveau o rată de vaccinare de peste 60%.Rata de vaccinare este cea maki mare în rîndul liceelor, apoi în grădinițe, apoi urmează școlile gimnaziale.1.800.000 este o cifră estimativă a elevilor din privat și de la stat care se vor întoarce de luni la școală.

În prezent, 54% din școlile din România îndeplinesc criteriul privind rata de vaccinare în rândul personalului, potrivit ministrului Cîmpeanu. Pe lângă această condiție, vor rămâne în continuare în vigoare și regulile de până acum, a mai spus ministrul.


„Practic la apariția unui caz de infectare într-o clasă se suspendă prezența fizică în clasă, la apariția unui număr mai mare de jumătate din numărul de clase din școală se suspendă prezența fizică în întreaga școală”, a explicat Cîmpeanu.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că vacanța de două săptămâni în care au intrat toți elevii pe 25 octombrie, în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19, nu va fi prelungită. Astfel, cursurile vor reîncepe de luni, 8 noiembrie. Pe lângă situația sanitară, decizia ca elevii să revină în bănci va fi luată și în funcție de rata de vaccinare din rândul personalului din unitățile de învățământ.


Într-o declarație pentru Libertatea, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi că pragul luat în calcul este de 60% vaccinați din rândul personalului pentru ca școlile să funcționeze cu prezență fizică.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă