LIVE Campania de vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiță: Etapa a II-a estimăm că va începe după 15 ianuarie și va cuprinde peste 5 milioane de persoane

1 lună in urmă 1

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, susține, marți, o conferință de presă.

Participă și secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV Andrei Baciu, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, și doctorul Călin Alexandru, Departamentul pentru Situații de Urgență.

G4Media.ro transmite principalele declarații

Valeriu Gheorghiță:

Pe 26 decembrie au ajuns în România cele 10.000 de doze din tranșa simbolică. Pe 29 dec a venit următoarea tranșă de circa 140.000 de doze, iar mâine pe 6 ianuarie urmează să vină încă 150.000.

Pentru toată luna ianuarie urmează să primim circa 600.000 de doze.

Au fost vaccinate 75% din personalul total din cele zece persoane din spitalele de fază I covid.

Etapa I a campaniei de vaccinare a început practic pe 30 decembrie. Numărul estimat al persoanelor eligibile e circa 250.000 de persoane din sistemul medical și social.

Ieri erau vaccinate peste 26.000 de persoane. Azi la ora 14.000 erau vaccinate deja aproape 13.000 de persoane. Programul de vaccinare e între orele 8 și 20.

La acest moment funcționează aproximativ 250 de centre de vaccinare.

Platforma online de programare e disponibilă pentru persoanele din sistemul medical și social prin intermediul angajatorului.

Etapa a II-a estimăm că poate începe după 15 ianuarie. Vom începe cu cei internați în centrele medico-sociale. Sunt aproape 40.000 de persoane. Se va face prin echipe mobile de vaccinare. S-a început la nivelul fiecărui județ constituirea acestor echipe. Am dispus să se înceapă de acum obținerea consimțământului informat al aceslor persoane aflate în centre.

Aproximativ 4 milioane de persoane estimăm că vor fi în etapa a II-a de vaccinare – persoane peste 65 de ani și cu boli cronice.

Se mai adaugă 1 – 1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale.

Etapa a III-a va începe în aprilie.

În curs de actualizare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă