LIVE. Actorul William Shatner, din serialul Star Trek, pleacă astăzi în spațiu cu racheta lui Jeff Bezos

1 săptămână in urmă 17

William Shatner, în vârstă de 90 de ani, celebru pentru rolul căpitanului Kirk din “Star Trek”, urmează să zboare astăzi pentru prima dată în spaţiu, la bordul vehiculului New Shepard, a companiei spaţiale Blue Origin deținută de miliardarul Jeff Bezos. Momentul în care actorul decolează poate fi urmărit live, fiind transmis de Blue Origin pe Youtube și preluat de Libertatea.

Lansarea trebuia să aibă loc ieri, însă compania spaţială Blue Origin a amânat lansarea vehiculului New Shepard pentru ziua de miercuri din cauza vântului puternic.

Cunoscut cel mai bine pentru rolul căpitanului Kirk din serialul original de televiziune Star Trek, Shatner va face parte dintr-un echipaj format din patru persoane al misiunii suborbitale a NS-18.

Actorul în vârstă de 90 de ani va zbura ca invitat al Blue Origin, dar compania a anunţat şi că a vândut bilete în valoare de aproape 100 de milioane de dolari către clienţi plătitori. Călătoria din octombrie este aşteptată să dureze 10 minute, similar celei din vară, şi echipajul va ajunge puţin dincolo de Linia Karman, cunoscută ca graniţă a spaţiului – la 100 de kilometri deasupra Pământului.

Jeff Bezos a efectuat pe 20 iulie primul zbor spațial la bordul New Shepard. Acesta a durat după aproape 11 minute. Lansarea rachetei a fost un succes, iar misiunea a decurs fără incidente.

Alături de Jeff Bezos au mai fost fratele său Mark, aviatoarea Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, şi un tânăr în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen. Conform TMZ, prețul licitat pentru unul dintre cele patru locuri a fost de 28 de milioane de dolari.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă