Listele de așteptare pentru programarea la vaccinare se deschid luni, de la ora 9:00. Programul pe județe

2 luni in urmă 8

Listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID în etapa a III-a se vor deschide succesiv luni, începând cu ora 9.00, a anunțat duminică seară Comitetul Național pentru coordonarea campaniei de imunizare. Etapa a III-a de vaccinare se adresează populației generale, însă de luni imunizarea se face doar în localitățile în care rata de incidență este de peste 4,5 la mia de locuitori.

Programul după care se vor deschide listele de aștepare pe platforma de programare este următorul:

9:00 – 11:00: centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna;11:00 – 13:00: centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova;13:00 – 15:00: centre de vaccinare din București și din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov.

CNCAV atrage atenția că platforma ar putea funcționa cu întârzieri din cauza unor scurte perioade de mentenanță pentru optimizarea aplicației.

Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale.

În etapa a III-a a campaniei de vaccinare este inclusă populația generală, dar notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va face în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, adică vor avea prioritate persoanele vulnerabile și lucrătorii esențiale.

În centrele de vaccinare în care sunt locuri libere se poate înscrie oricine direct, având garanția locului și a datei exacte a vaccinării. În aceste centrele, listele de așteptare se vor forma după ocuparea locurilor, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță într-un interviu pentru Libertatea.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă