Lista tehnicienilor care visează să devină noul antrenor al celor de la FC Barcelona, după ce Ronald Koeman a fost dat afară! „Omul de casă”, „Surpriza”, „Legenda”, „Visul imposibil” și „Creatorul” sunt printre aleșii lui Joan Laporta

4 săptămâni in urmă 31

FC Barcelona l-a dat afară pe Ronald Koeman și Joan Laporta are o listă importantă cu nume de antrenori care pot ocupa locul rămas vacant.

Printre tehnicienii pe care Laporta va încerca să îi convingă să accepte postul se numără Xavi Hernandez, Sergi Barjuan, Marcelo Gallardo, Jurgen Klopp și Andrea Pirlo.

În acest moment, favorit pare a fi Xavi, dar negocierile nu sunt atât de simple, pentru că acesta vrea garanții financiare clare legate de transferurile din iarnă și din vara viitoare, dar și siguranța că nu va fi destituit dacă va avea o perioadă slabă la început.

„Legenda” Xavi Hernandez și „omul de casă” Sergi Barjuan, primii pe lista lui Joan Laporta

FC Barcelona se mișcă rapid după ce l-a demis pe Ronald Koeman și au apărut deja primii antrenori cu care Joan Laporta a luat legătura pentru a-l înlocui pe olandez. Tratativele cu respectivii tehnicieni se poartă de câteva săptămâni, soarta olandezului fiind anticipată de conducerea blaugrana.

Primele două variante pe care le ia în calcul Laporta sunt Xavi Hernandez și Sergi Barjuan, două nume importante pentru fanii catalani. Xavi are contract cu Al Sadd, dar poate pleca imediat dacă e ofertat de FC Barcelona, conform unei clauze pe care și-a pus-o în actele cu arabii, iar Sergi este tehnicianul celor de la Barca B, filiala formației de pe Camp Nou. Dacă niciunul dintre cei doi nu va accepta să preia rolul de principal, atunci președintele se va orienta spre alte soluții.

Jurgen Klopp, visul imposibil! Cel puțin momentan

Printre celelalte nume vehiculate de presa catalană apar „surpriza” Marcelo Gallardo, tehnicianul care face senzație la River Plate, sau „creatorul” Roberto Martinez, selecționerul Belgiei. Cei doi sunt sub contract și este greu de crezut că vor renunța la echipele unde se descurcă atât de bine, chiar dacă este vorba despre o ofertă de la FC Barcelona

„Visul imposibil” al lui Joan Laporta este neamțul Jurgen Klopp. Germanul vrea să plece în vara viitoare de la Liverpool, iar șansele să preia naționala „panzerelor” sunt nule după ce Hansi Flick a fost numit selecționer. Există varianta în care Sergi să fie pus antrenor până la finalul sezonului, iar apoi Klopp să preia frâiele echipei. Cu toate acestea. acum, totul pare mai degrabă un scenariu SF.

The post Lista tehnicienilor care visează să devină noul antrenor al celor de la FC Barcelona, după ce Ronald Koeman a fost dat afară! „Omul de casă”, „Surpriza”, „Legenda”, „Visul imposibil” și „Creatorul” sunt printre aleșii lui Joan Laporta appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă