Lista pe judeţe a cazurilor de Covid în România, 5 ianuarie 2022

2 săptămâni in urmă 19

Lista cazurilor de coronavirus pe judeţe a fost actualizată miercuri, 5 ianuarie 2022. Conform reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, bilanţul din țara noastră a ajuns la 1.821.849 de infectări cu noul coronavirus.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.893 cazuri de infectări cu coronavirus şi 24 de decese. Bilanţul complet poate fi consultat pe Observatornews.ro.

Ce măsuri s-au decis în ședința de Guvern

Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2. 

În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă