Lista oficială a scenariilor în care va începe școala în România, pe localități și județe

3 zile in urmă 14

Ministerul educației a publicat, marți, lista ratei de infectare cu Covid-19 în toate localităție din România, în funcție de care va începe școala în format fizic miercuri, 5 mai, informează HotNews.ro.

Pe listă sunt peste 1900 de localități în scenariul verde – rata de incidență sub 1 la mie, acolo unde toți elevii vor merge la școală față în față. De asemenea, există 1200 localități în scenariul galben.

În localitățile cu rata de infectare peste 1 la mia de locuitori vor merge miercuri la școală, fizic, doar elevii din clasele primare, în timp ce elevii de gimnaziu și liceu – exceptând clasele terminale – vor face școală online.

Elevii din clasele terminale – clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a – încep școala pe 10 mai, cu excepția celor care se vor afla în localități carantinate.

Lista oficială cu rata de infectare în fiecare localitate din țară poate fi consultată de AICI.

Rata de infectare pe sectoare, în București:

Lista oficială a scenariilor în care va începe școala în România, pe localități și județe

Un alt instrument pe care-l pot folosi părinții este harta localităților creată de echipa proiectului Romanian Economic Impact Monitor.

Cercetătorii au adăugat pentru părinții, elevii și profesorii din România o funcție “Școală” care poate fi selectată din partea dreaptă și care indică scenariul școlii/școlilor din acea localitate, informează Edupedu.ro.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă