Lista miniștrilor din viitorul Guvern PNL-PSD-UDMR. Rafila, la Sănătate, iar Firea la ministerul Familiei

1 săptămână in urmă 14


Cele trei formațiuni care formează guvernul condus de Nicolae Ciucă au definitivat lista miniștrilor cu care vor merge în Parlament pentru votul de învestitură. Potrivit surselor Libertatea, PSD a aprobat în ședința de luni doar numele celor nouă miniștri, nu și numele vicepremierului și a secretarului general al guvernului. Lista finală a fost confirmată de Marcel Ciolacu, în declarațiile de presă de la finalul ședinței.


Printre numele de noi miniștri ai cabinetului Ciucă se numără și mai mulți lideri din interiorul PSD, precum prim-vicepreședintele Sorin Grideanu la Transporturi, Vasile Dîncu, Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, la Apărare, sau Gabriela Firea la Ministerul Familiei, nou înființat.


Liberalii s-au reunit înainte de consultările de la Palatul Cotroceni și au aprobat lista miniștrilor printr-un vot pe listă și nu pe numele fiecărui ministrul.


UDMR va continua în guvernul condus de Nicolae Ciucă cu aceeași trei miniștri pe care i-a avut în guvernul PNL-USR-UDMR condus de Nicolae Ciucă. Kelemen Hunor își va menține poziția de vicepremier.


Ministerele pe care le va conduce PSD:


Ministerul Finanțelor - Adrian CîciuMinisterul Apărării Naționale - Vasile DîncuMinisterul Economiei - Marius HumelnicuMinisterul Transporturilor - Sorin GrindeanuMinisterul Agriculturii - Adrian ChesnoiuMinisterul Sănătății - Alexandru Rafila Ministerul Muncii și Protecției Sociale - Marius BudăiMinisterul Culturii -Lucian Romașcanu Ministerul Tineretului și Familiei (nou înființat) - Gabriela Firea

Ministerele pe care le conduce PNL:


Justiţie - Cătălin PredoiuFondurile Europene - Dan VîlceanuDigitalizare - Florin RomanIMM și Turism - Daniel CadariuInterne - Lucian BodeEducație - Sorin CîmpeanuEnergie - Virgil PopescuExterne - Bogdan Aurescu

UDMR își păstrează cele 3 ministere:


Dezvoltare - Cseke AttilaMediu - Tancszos BarnaSport - Eduard Novak

PNL va avea premierul pentru următorul an și jumătate în Guvernul PNL-PSD-UDMR, până la 1 iulie 2023, apoi PSD va da şeful Executivului.


Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune marți, de la ora 10, lista finală și programul de guvernare în Parlament.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă